• Primarul-avocat s-a interesat personal de mersul procesului

Magistratii Sectiei Contencios Administrativ si Fiscal din cadrul Curtii de Apel Ploiesti au decis, ieri, conexarea celor trei dosare in care Primaria Ploiesti a fost data in judecata de catre doua asocieri de firme si una dintre societatile participante la licitatia din luna aprilie pentru desemnarea operatorului de salubritate al municipiului, pentru urmatorii cinci ani. Dupa conexarea dosarelor depuse de catre Vitalia Servicii pentru Mediu impotriva municipalitatii, in urma cu o saptamana, instanta a hotarat si contopirea in aceeasi cauza a celui de-al treilea dosar – depus de catre Compania Romprest. Termenul in dosarul contopit a fost stabilit pentru data de 6 octombrie.
La circa un sfert de ora de la decizia luata de catre completul format din trei judecatori ai Curtii de Apel, in instanta s-a prezentat insusi primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici, pentru a se interesa personal de hotararea magistratilor. Intrebat daca a venit la Curtea de Apel in calitate de avocat (n.n. – profesia primarului), edilul Ploiestiului a raspuns: „Tot vorbesc unii ca ar trebui sa ma reacomodez, de la anul, cu salile de judecata”, facand referire la faptul ca multi il dau drept perdant al alegerilor din anul 2012. Nu se stie, insa, daca se pregateste sa revina in fata instantei in calitate de avocat sau in calitate de… parat, avand in vedere plangerile penale pe care senatorul Iulian Badescu le-a intocmit pe numele lui Andrei Volosevici.
Interesanta este, insa, opinia pe care si-a exprimat-o avocatul Volosevici, dupa aflarea vestii ca dosarele privind salubrizarea au fost conexate. Acesta spune ca aceasta contopire nu ar fi posibila, din cauza faptului ca aceste procese nu au acelasi obiect si ca reclamantii sunt persoane juridice distincte.
Pe de alta parte, decizia instantei pare corecta, pentru ca toate societatile care au fost nemultumite de rezultatul licitatiei au atacat aceleasi decizii, iar partea „parata” este una si aceeasi – Primaria Ploiesti.
Pentru a-i sari in ajutor primarului, care probabil a uitat Codurile, de trei ani incoace, ii citam din Codul de Procedura Civila, care spune astfel la articolul 164: „Partile vor putea cere intrunirea mai multor pricini ce se afla inaintea aceleiasi instante sau instante deosebite, de acelasi grad, in care sunt aceleasi parti sau chiar impreuna cu alte parti si al caror obiect si cauza au intre dansele o stransa legatura. Intrunirea poate fi facuta de judecator chiar daca partile nu au cerut-o”.
Ei, cum e cu conexarea, domnule primar– avocat?
Violeta STOICA