În a patra zi a activităţilor ocazionate de cea de-a şasea ediţie naţională a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, poliţiştii prahoveni au executat mai multe acţiuni preventive în mai multe domenii, după cum urmează:
– acţiuni poliţieneşti de prevenire şi combatere a ilegalităţilor din domeniul caselor de amanet a operațiunilor din domeniul colectării materialelor feroase şi neferoase, de prevenire a tâlhăriilor;
– acţiuni de combatere a ilegalităţilor din domeniul deţinerii armelor letale şi neletale, a furturilor de componente de sonde petroliere, a delictelor silvice, prostituției şi proxenetismului, furturilor de animale.
Totodată au fost întreprinse activităţi informativ-preventive în domeniul victimizării minorilor, a furturilor din locuinţe şi case de vacanţă, a furturilor din societăţi comerciale, dar şi acţiuni de educaţie rutieră.
În aceste acţiuni au fost angrenaţi aproximativ 800 de poliţişti din structurile de Ordine publică, Investigaţii criminale, Investigare a Fradudelor, Poliţie Rutieră şi Prevenire a criminalităţii, care au susţinut prelegeri şi au participat la întâlniri şi workshop-uri cu segmentele sociale vizate.
Au fost efectuate şi activităţi de control, pentru neregulile constatate în timpul acestora impunându-se aplicarea a 82 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.000 lei. Totodată, au fost reţinute un permis de conducere şi un certificat de înmatriculare auto.
Pentru că infracţiunile de tâlhărie au drept victime cu precădere din categoria persoanelor vârstnice, poliţiştii au desfăşurat activităţi preventive la trei Centre de Recreere şi Informare pentru Pensionari. Activităţile au constat în dezbateri de interes pe linie de antivictimizare a persoanelor vârstnice, cu o referire specială asupra infracţiunilor de tâlhării stradale prin smulgere de obiecte.