In situatia in care lotul de jucatori al echipei Petrolul Ploiesti este, in primul rand, redus din punct de vedere numeric, este esential ca jucatorii cu experienta competitionala sa evolueze la un nivel optim pentru ca formatia ploiesteana sa aiba rezultatele dorite de suporteri.
Si Bogdan Minciuna este unul dintre acesti jucatori, inconstanta lui in acest tur de campionat fiind transpusa si in perioadele de inconstanta ale echipei antrenate de Rachita.
Sigur, nu inseamna ca Minciuna este un reper in acest sens, dar este evident faptul ca jocul lui conteaza foarte mult, in acest moment, in special pentru linia mediana a Petrolului.
Daca in primele etape el a evoluat slab, fiind trecut la un moment dat chiar si pe banca de rezerve, incepand de la meciul din deplasare cu FCM Bacau, Minciuna a dat senzatia ca si-a revenit si a marcat trei goluri in doua meciuri consecutive: unul la Bacau si doua acasa, cu Dunarea Galati. Jocul bun al lui Minciuna a continuat si in rundele urmatoare, el reusind sa marcheze din nou, in etapa a 11-a, in disputa Petrolului cu CSM Ramnicu Sarat.
Eclipsa de forma in care pare sa fi intrat de atunci a devenit din ce in ce mai accentuata la meciurile cu Steaua II Bucuresti, Gloria Buzau si Dunarea Giurgiu. Cu mentiunea ca la ultimul dintre aceste meciuri el a fost folosit „in banda”, pozitie in care nu se simte in largul sau.
Pentru a suplini jocul slab al lui Minciuna, Rachita l-a titularizat pe Adrian Neagoie, dar acesta a demonstrat ca, desi a avut o sumedenie de oportunitati de a marca, nu stie cum sau ii este frica sa traga la poarta.
Daca Minciuna va da, din nou, consistenta la mijlocul terenului prin jocul sau, Petrolul ar avea de castigat. Daca nu, va fi interesant de urmarit cat timp va avea Rachita rabdare cu Minciuna, mai ales ca managerul Petrolului a aratat ca nu pare dispus sa tolereze la infinit prestatiile mediocre ale elevilor sai.
Edi MOLDOVAN