Atmosfera Sarbatorilor de Iarna va cuprinde orasul Sinaia inca de astazi.
La Centrul International de Conferinte Casino, la ora 15,00, va avea loc deschiderea oficiala a primei editii a Targului de cadouri ” Darurile iernii la Sinaia” si a Salonului expozitional „Etno Rustica „- evenimente organizate de catre Primaria orasului si Amplus International Ltd. Manifestarile se vor desfasura pana pe 2 decembrie, iar intrarea va fi libera.
Pentru vizitatori, targul va fi si o oportunitate de a gasi daruri destinate celor dragi, cu ocazia sarbatorilor, deoarece oferta celor peste 50 de producatori si expozanti va fi destul de bogata, cuprinzand de la confectii, marochinarie si incaltaminte, pana la bijuterii, jucarii, dulciuri, carti, decoratiuni. La manifestare vor participa si reprezentanti ai unor institutii culturale, edituri, trusturi de presa centrale. Salonul expozitional „Etno Rustica” va reuni reprezentanti ai etniilor din Romania, care isi vor prezenta cultura, traditiile si obiceiurile de sarbatori.
Ei vor expune carti, publicatii, obiecte de artizanat, costume, instrumente populare, CD-uri si produse gastronomice traditionale. Cei prezenti la deschiderea manifestarilor vor putea urmari recitaluri muzicale, dar si un program de cantece si dansuri traditionale – ce vor continua si in zilele urmatoare. Si Centrul Cultural «Carmen Sylva» va organiza duminica, incepand cu ora 14,00, un program de cantece si dansuri romanesti, iar luni, 30 noiembrie, va oferi vizitatorilor o lansare de carte.
A.M.