Dupa cateva antrenamente, o analiza pertinenta a ceea ce s-a intamplat in tur si cateva miscari de efectiv in lotul de jucatori, Chimia Brazi va intra in vacanta. Ultimul antrenament este programat la sfarsitul saptamanii vitoare, antrenorul Eusebiu Tudor luand decizia de a acorda mai putin de o luna de vacanta, primul antrenament din 2010 fiind deja stabilit pentru data de 6 ianuarie, din acest punct de vedere Chimia fiind una dintre cele mai “grabite” echipe sa inceapa pregatirile in vederea returului.
Pentru perioada de pregatire centralizata, a fost deja stabilit locul de efectuare la Complexul Sportiv din Snagov, acolo unde, iarna trecuta, s-au pregatit FC Ploiesti si Sportul Studentesc, de exemplu.
Pana atunci, conducerea executiva va lua in discutie soarta jucatorilor veniti “ de sus”, fostii petrolisti, Aurel Panaite, Georgian Ghita, Daniel Stana, Constantin Mutiu si Alin Cotan. Sositi la Brazi cu contracte si pretentii de divizia B, cei cinci au avut prestatii departe de ceea ce se astepta de la ei, cu exceptia lui Stana, ceilati nefiind nici macar titulari de drept! Asta, desi, cel putin teoretic, ei plecau cu statutul de “piese grele”, care ar fi trebuit sa faca diferenta, dar, cei mai multi dintre cei mai inainte enuntati nu au cautat la Brazi decat… eventuala reziliere a contractului. Pentru a scapa de “fite” in echipa, pentru a crea o concurenta, cat de cat, reala, conducerea echipei din Brazi a stabilit, impreuna cu antrenorul Eusebiu Tudor, strategia pentru aceasta pauza de iarna, in intentia unei restructurari, a unei intineriri si a unei cresteri in valoare a lotului, lista de achizitii fiind una importanta, numeric, tehnicianul echipei din Brazi cautand jucatori “pe toate posturile”, de la portar pana la atacant.
Marian DIMA