Unul dintre jucatorii emblematici ai Petrolului Ploiesti, Daniel Chirita, a decis, astazi, sa puna capat carierei de fotbalist, cel putin aceleia desfasurate la un nivel inalt.
Chirita a parasit cantonamentul de la Predeal, motivandu-si decizia prin faptul ca vrea sa le ofere sansa jucatorilor mai tineri sa imbrace tricoul “galben-albastrilor”. “Cred ca asa era cel mai bine, sa ma opresc in acest moment. Am hotarat ca n-are rost sa le blochez cariera fotbalistilor tineri din lot, sa-i las pe acestia sa aibe sansa sa joace cat mai mult. In ceea ce ma priveste, inca nu m-am decis daca voi agata definitiv ghetele in cui sau daca voi mai juca o vreme. Oricum, cu Petrolul voi colabora intotdeauna cu placere pe alte planuri, deja sunt doi jucatori acum in lot, atacantul ucrainean Radchenko si portarul Serban, pe care eu i-am adus la echipa”, a explicat Daniel Chirita.
La randul sau, Vivi Rachita a spus ca regreta decizia luata de Chirita. „Imi pare rau ca nu a mai vrut sa continue, dar asta este, in viata fiecarui jucator vine o vreme cand trebuie sa se retraga. Eu cred ca nu a mai rezistat ritmului antrenamentelor, nu se mai putea concentra suficient, lucru cat se poate de firesc tinand cont de faptul ca are apoape 36 de ani. Va ramane un apropiat al nostru si va avea oricand usa deschisa la club. Cu siguranta, va exista o colaborare intre Petrolul si clubul lui Daniel Chirita, noi urmand sa avem prioritate la transferurile jucatorilor lui”, a comentat managerul Petrolului, Valeriu Rachita.
Daniel Chirita a debutat cu Petrolul in Divizia A in 1992, cucerind cu formatia ploiesteana Cupa Romaniei (1995). A imbracat, in cariera sa, tricoul unor formatii galonate din strainatate, precum Shakhtar Donetsk sau Zenit St. Petersburg, iar in prima liga din Romania a mai jucat pentru Universitatea Craiova, Rapid Bucuresti, FC National Bucuresti si UTA Arad.

www.fcpetrolul.ro