Primarul municipiului Ploiesti, Andrei Volosevici, s-a intalnit astazi cu reprezentantii proprietarilor de cai si cu cei ai asociatiilor interesate de reluarea activitatii la Hipodromul Ploiesti. La intalnire au participat crescatori de cai, reprezentanti ai Autoritatii Hipice, ai Oficiului pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie, ai Directiei de Crestere, Exploatare si Ameliorare a Cabalinelor si ai Hergheliei Dor Marunt.

Crescatorii i-au propus primarului modernizarea tribunei, tribuna contruita dupa modelul celei de la Hipodromul din Paris, infiintarea unui club ecvestru si amenajarea unui complex hipic modern, conform cu toate strandardele internationale din domeniu.

In urma discutiilor, s-a stabilit ca din luna martie sa fie reluate cursele de trap pe Hipodromul Ploiesti, iar crescatorii de cai au decis sa se alature municipalitatii in incercarea de a atrage cat mai multe idei pentru modernizarea acestui obiectiv.

Astfel, premiul concursului de proiecte de arhitectura destinat studentilor si tinerilor arhitecti va fi de 30.000 de euro, bani proveniti atat din bugetul municipalitatii cat si din fondurile crescatorilor de cai.
Pe data de 22 ianuarie 2010, la ora 11.00, studentii si tinerii arhitecti care doresc sa se inscrie la acest concurs sunt asteptati la Teatrul Toma Caragiu din Ploiesti pentru a afla tema de proiectare si date tehnice despre Hipodrom.