La finele săptămânii trecute, gimnasta ploieşteană Anamaria Tămârjan a suferit o nouă intervenţie chirurgicală, operaţie care o va ţine departe de concursuri pentru cel puţin două luni. În atare condiţii ea nu va face parte din lotul României care va participa la Campionatul European de gimnastică, competiţie care se va desfăşura în perioada 28 aprilie – 2 mai, în oraşul englez Birmigham. Anamaria a fost operată la genunchiul stâng de unde i s-a extirpat un chist, problemă ce a survenit în urma accidentării la Campionatul Mondial de la Stuttgart, în 2007. Trebuie precizat şi faptul că la finele luni noiembrie a suferit o atroscopie la genunchiul drept. Iniţial, intervenţia programată la Clinica de Ortopedie din Târgu Mureş trebuia să aibă loc la finele anului trecut dar, din cauza unor modernizări la Blocul operator, operaţia a fost amânată pentru săptămâna trecută.
Colegă de suferinţă a fost şi o altă ”veterană” a lotului naţional, Gabriela Drăgoi. Diagnosticată cu fisură la tibia stângă, ea a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, la mai bine de un an de când acuza primele dureri la picior.
“Perioada de recuperare pentru Drăgoi este de două luni, iar pentru Tămîrjan de o lună jumătate. Ambele au şanse minime să prindă Europenele, însă sperăm să ne putem baza pe ele la Mondiale”, a declarat antrenorul Nicolae Forminte.
Cristi DAMIAN