Spargeri la şcoli şi furturi de calculatoare !

În intervalul 14.12.2009- 6.01.2010, au fost furate, din incinta şcolii de la Valea Doftanei, din laboratorul de informatică, într-o primă fază, un laptop şi mai multe componente PC. După ce şi-au făcut “încălzirea”, hoţii au revenit – că deh, ei nu-şi iau vacanţă – şi s-au mai pricopsit cu încă două laptopuri. Prejudiciul – recuperat parţial de către poliţişti – a fost de aproximativ 7.000 de lei, iar în urma cercetărilor, după cum am scris la vremea respectivă şi în ziarul nostru, a rezultat că spargerea a fost dată de către un grup de patru tineri. Şi, ce-i interesant, faptul că presupuşii făptaşi au vârsta de până în 25 de ani. Ba, cel mai tânăr, abia împlinise 18 ani, toţi fiind cercetaţi în stare de libertate.
Iar, recent, după cum am fost informaţi de către poliţie, reprezentanţii unei agenţii neguvernamentale din Ploieşti au sesizat oamenii legii că, în perioada 31 decembrie 2009– 4 ianuarie 2010, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în sediul acesteia, de unde au sustras două sisteme de calcul (unitate centrală plus monitor LCD)
Principalii suspecţi – B. Gheorghe, în vârstă de 16 ani şi M.Leonard, de 17 ani, ambii din Ploieşti.
Ultimul a fost reţinut, iniţial, pentru 24 de ore, pentru ca, mai apoi, instanţa să emită pe numele său mandat de arestare preventivă. Celălalt, fiind minor, este cercetat în stare de libertate.
Aşadar, în perioada de vacanţă, sau când tot omul se pregătea de Sărbători sau, mai ştii ? chiar de Revelion, deci, la cumpăna dintre ani, spargeri şi, implicit, furturi de laptopuri şi monitoare LCD. Să fi început puştanii să se pregătească pentru proba obligatorie de la Bacalaureat – “cunoştinţe minime de folosire a calculatorului” ?
(F.T.)