Jandarmii Gruparii Mobile „Matei Basarab” Ploiesti au surprins in flagrant mai multe persoane care ofereau spre vanzare peste 800 pachete de tigari fara timbru in diferite zone aglomerate din oras.

Astfel, Gheorghe S., de 41 ani, din Ploiesti, a fost depistat in parcarea unui Complex Comercial din zona de Nord, iar Tatiana I., de 59 ani, din Chisinau, a fost depistata in cartierul Bereasca al orasului.

Cei doi le-au atras atentia jandarmilor din cauza faptului ca abordau trecatorii intrebandu-i daca doresc sa cumpere tigari, aratandu-le diferite tipuri de pachete ale unor cunoscuti producatori. Cei doi nu aveau documente de provenienta ale marfii, asa ca au fost sanctionati cu amenzi in valoare de 1.000 lei. Pachetele de tigari au fost ridicate in vederea confiscarii.

Jandarmii solicita cetatenilor sa anunte cea mai apropiata patrula de ordine publica sau sa apeleze serviciul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 daca observa persoane care au un comportament antisocial sau daca sunt abordati de necunoscuti care le ofera spre vanzare diverse produse.