Ieri dupa-amiaza, cu incepere de la aceeasi ora (17.00), s-au desfasurat cele opt meciuri din cadrul ultimei etape a Diviziei A de fotbal. Dupa foarte mult timp, cea din urma runda a fost un adevarat duel pentru titlul de campioana nationala – intre Steaua si Rapid – al carui castigator n-a putut fi deloc anticipat. Ba mai mult, a suscitat fel de fel de comentarii, controverse, acuze si speculatii, de ambele parti, dar nu numai !
Partidele decisive pentru titlu au fost cele dintre FC Vaslui si Steaua, pe de o parte, si Jiul Petrosani – Rapid, pe de alta parte. Un alt meci important al rundei a avut loc la Timisoara, intre Poli si Dinamo, fiind vorba despre o confruntare avand implicatii in stabilirea numelui uneia dintre echipele care va fi angrenata in viitoarea editie a cupelor europene.
Iata care au fost rezultatele consemnate ieri: FC Vaslui – Steaua 0-4 (0-3); Jiul Petrosani – Rapid 1-0 (0-0) – meci intrerupt in minutul 72, din cauza eliminarii de pe teren a celui de-al cincilea jucator rapidist; Poli Timisoara – Dinamo 0-0; Sportul Studentesc – Gloria 2-1 (1-1); CFR Cluj – Farul 2-0 (1-0); FC Arges – FCM Bacau 0-0; Otelul-Pandurii 1-1 (0-0); FC National – Politehnica Iasi 0-0.
Campioana a tarii si calificata in Liga Campionilor este Steaua. In Cupa UEFA vor juca Rapid si Dinamo, iar in Divizia B au retrogradat FCM Bacau si Pandurii Targu Jiu.
Dragos TRESTIOREANU