La Inspectoratul Scolar Prahova au fost depuse, luna trecuta, 549 de dosare ale cadrelor didactice care solicita fie transferare pentru restrangere de activitate, fie pretransferare pentru a obtine posturi mai aproape de domiciliu.
468 de profesori se afla in astfel de situatii, o singura persoana avand posibilitatea sa depuna mai multe dosare (daca opteaza pentru mai multe localitati). Numarul acestora este cu 50% mai mare fata de cel inregistrat acum un an. 82 de dosare au fost depuse pentru restrangere de activitate, 463 – in vederea pretransferarii, iar patru – pentru schimb de posturi. Situatiile vor fi solutionate in sedinta publica, in zilele de 3, 4 si 5 mai, la sediul Inspectoratului Scolar Prahova. Transferarea pentru restrangere de activitate are loc cand postul se desfiinteaza – in cazul educatorilor si al invatatorilor – si cand numarul de ore de la o disciplina devine mai mic decat al acelora care reprezinta o jumatate de norma didactica- in cazul profesorilor.
In privinta solicitarilor de pretransferare, cele mai multe au venit din partea cadrelor didactice care doresc sa se mute din mediul rural in cel urban, pentru a fi mai aproape de domiciliu. Asa cum era de asteptat, cele mai dorite sunt posturile din Ploiesti si din Campina. In urma evaluarii fiecarei situatii, dascalii au primit punctaje care au fost deja afisate la sediul ISJ, pe 26 aprilie. O alta etapa importanta privind incadrarea personalului in invatamant va fi concursul pentru ocuparea posturilor didactice vacante si rezervate, ce va avea loc pe 14 iulie, inscrierile avand loc in perioada 14-28 iunie.
Pentru Prahova vor fi disponibile 1.685 de posturi, cu aproximativ 400 mai putine decat cele de anul trecut.
Ana-Maria MAXIM