Peste 7.000 de elevi prahoveni de clasa a 8-a au sustinut astazi proba la limba si literatura romana din cadrul evaluarii nationale. Din acest motiv programul celorlalte clase ale scolilor generale a fost afectat. Fiecare unitate de invatamant a avut obligatia, insa, sa stabileasca un program care sa asigure parcurgerea integrala a curriculum-ului la toate disciplinele. Asa se face ca unii elevi au facut mai putine ore astazi, iar altii le-au facut pe toate, insa, intr-un interval de timp mai scurt decat de obicei.

Lucrarile elevilor vor fi corectate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, de cate doi profesori. In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, nota finala se va calcula ca medie aritmetica a celor doua note acordate. Elevii vor afla notele pe care le-au obtinut pana cel tarziu saptamana viitoare. Proba de azi de la romana va fi urmata de cea de la matematica programata pentru 12 mai.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.