Titlul romanului lui Tolstoi reflecta perfect situatia existenta la Tricolorul Breaza pe parcursul acestei editii de campionat.
Din postura de nou-promovata, gruparea prahoveana a incercat sa isi asigure, inca din startul competitiei, punctele necesare unei clasari care sa o scuteasca de emotiile retrogradarii.
„Infanteristii” lui Florin Stancioiu au luat pozitiile de lupta si au plecat „ca din pusca”, dupa doar cinci etape acumuland deja 9 puncte in clasament.
Din acel moment, a urmat „asaltul” erorilor de tot felul: tehnice- din partea jucatorilor, tactice- din partea antrenorilor si manageriale- din partea conducerii administrative.
Tricolorul a pierdut 10 meciuri consecutive, Stancioiu a fost inlocuit cu Plavache, apoi a revenit Stancioiu, unii jucatori au recunoscut ca nu au vrut sa „puna osul”, una peste alta, tot ce se cladise in primele 5 runde a fost daramat prin parcursul ulterior.
Nici returul nu a inceput bine pentru prahoveni, cele trei infrangeri la rand atarnand ca o piatra de moara de picioarele fotbalistilor de la Tricolorul.
Oarecum resemnati cu ideea ca au pierdut razboiul, baietii lui Stancioiu au ridicat steagul alb. „Pacea” care a urmat le-a adus acestora linistea necesara pentru a strange lucrurile si pentru a realiza singurul obiectiv plauzibil ramas „in picioare”- indeplinirea baremului.
Cu 10 puncte adunate in retur si cu alte trei care se vor aconta in ultima runda, prin retragerea echipei Cetatea Suceava, Tricolorul mai are de obtinut un singur punct pentru a nu intra cu depunctare in Liga a III-a.
Chiar si asa, nu va fi usor pentru echipa prahoveana, programul etapelor ramase de disputat fiind unul infernal.
Dar, din postura echipei care nu mai are absolut nimic de pierdut, Tricolorul ar putea incurca multe calcule in acest final de sezon.
Si, in acest caz, cu atat mai mare va fi regretul ca „oastea” lui Stancioiu nu a reusit, printr-o organizare mai buna, sa ramana parte beligeranta pana la finalul „razboiului” din Liga a II-a.
Edi MOLDOVAN