Pretul total al energiei termice facturat de Dalkia Termo Prahova este in totalitate conform clauzelor contractului de concesiune incheiat de societatea noastra cu cei doi concedenti – Consiliul Judetean Prahova si Primaria Ploiesti.
De altfel, evolutia tarifului la gigacalorie este determinata de o formula contractuala de ajustare a acestuia. Astfel, de doua ori pe an, pe baza acestei formule, Dalkia Termo Prahova depune la Regia Autonoma de Servicii Publice Ploiesti un dosar ce cuprinde evolutia tarifului la energia termica. Dupa validare, R.A.S.P. supune noul tarif votului Consiliului Local Ploiesti. Pentru a se asigura de aplicarea corecta a clauzelor contractului de concesiune, tariful ajustat este avizat in prealabil de autoritatile de reglementare competente. Abia dupa parcurgerea tuturor acestor proceduri, tariful modificat intra in vigoare. Pe de alta parte, stabilirea pretului pe care il plateste populatia pentru energia termica reprezinta competenta exclusiva a Municipalitatii Ploiesti; operatorul de termoficare nu face decat sa aplice hotararea luata de Consiliul Local in facturile pe care le emite catre populatie.
Dalkia Termo Prahova si-a respectat intotdeauna angajamentele contractuale si va continua sa le respecte, cf. legislatiei si reglementarilor in vigoare. In acest sens, societatea noastra este un partener fiabil pentru ploiesteni, asigurand furnizarea apei calde si a caldurii la un nivel de calitate si continuitate mereu ridicat si la un tarif care ramane cel mai scazut din Romania. Aceste elemente fac incalzirea centralizata mult mai avantajoasa decat sistemele individuale de incalzire.