Coalitia de la nivelul Consiliului Local Ploiesti – intre PDL, PNL si PNG – este hotarata sa le faca ploiestenilor viata un calvar. Ceea ce era preconizat s-a oficializat, ieri, in urma sedintei consilierilor locali ploiesteni. Acestia au aprobat cresterea, incepand cu aceasta luna, a tarifelor la utilitati – apa, canalizare, salubritate si furnizarea agentului termic, fapt care va duce la umflarea facturilor pe care le vor primi ploiestenii, incepand chiar cu cele emise pentru iulie.

Singura modificare fata de proiectele supuse aprobarii a intervenit la calculul tarifului la gigacalorie, care va fi de 121,92 de lei/Gcal, inclusiv TVA, fata de propunerea de 135 de lei, inclusiv TVA.
De asemenea, tarifele practicate la serviciile publice de apa si de canalizare vor creste, astfel ca noul tarif, fara TVA, ajunge la 2,23 de lei, respectiv 0,97 de lei pe metru cub. Dat fiind faptul ca aceste tarife la apa si canalizare nu includ TVA, practic, in afara acestor majorari, facturile vor fi mai mari cu inca cinci procente, cota de crestere a taxei pe valoarea adaugata.
SC Rosal Grup, operatorul de salubritate din Ploiesti, va incasa, de asemenea, mai mult pentru serviciile oferite populatiei, avand in vedere ca aplicarea diferentei de 5% la TVA va creste tariful de la 3,18 lei lunar pentru o persoana la 3,31 de lei.
Majorarea costurilor pentru persoanele fizice si pentru asociatiile de proprietari implicit la facturile pentru serviciul de salubrizare a fost considerata de catre consilierul PSD Ion Eparu drept nelalocul ei, avand in vedere ca se modifica datele ofertei cu care aceasta firma a castigat, pentru o perioada de noua luni, contractul de salubrizare in municipiul Ploiesti.
Asadar, la propunerea consilierilor PDL si PNL, ploiestenii vor baga mana mai adanc in buzunare pentru a-si plati facturile, inainte chiar de a da de greul intrarii in iarna, cand nu se vor mai plati subventii la incalzirea locuintelor.
V.STOICA