Teatrul „Toma Caragiu” s-a deplasat in perioada 28 iulie – 02 august in Polonia, pentru a participa la cea de-a XIV-a editie a prestigiosului Festival teatral „Shakespeare” de la Gdansk, cu spectacolul „Furtuna”, in regia lui Cristi Juncu.
Programul deplasarii a cuprins, pe langa cele doua reprezentatii, de la Teatrul Miejski im.Witold Gombrowicz din Gdynia, si o ampla conferinta de presa si o intalnire cu mass- media centrala din Polonia.
Reprezentand Romania alaturi de trupe prestigioase din Anglia, Rusia, Franta, Japonia, Lituania, Germania, Armenia, Ungaria si, bineinteles Polonia, teatrul ploiestean a deschis aceasta editie a Festivalului, beneficiind in campaniile de promovare ale Festivalului de o vizibilitate maxima, datorata in principal aprecierii deosebite pe care o au organizatorii fata de scoala romaneasca de teatru.
Ecourile de dupa spectacol materializate in consistenta intalnirii cu presa sunt deosebite, vizand in principal elogioasele aprecieri ale marelui om de teatru prof. Jerzy Limon, directorul general al Festivalului, precum si ale intregii conduceri.