Finalul de sezon asmute fanii
Nervii scapa de sub control la final de sezon! Daca in Liga I jucatorii lui Dinamo au fost incoltiti la vestiar de fanii furiosi de ratarea titlului, in Spania, suporterii lui Betis Sevilla au cedat nervos dupa ce echipa a retrogradat. Consecintele: lupte de strada intre fani si fortele de ordine si cateva zeci de retinuti.
50.000 de fani au umplut pana la refuz stadionul “Manuel Luiz de Lopera” cu speranta ca Betis scapa de retrogradare. Favoritii au reusit insa doar un egal cu Valladolid, 1-1, si din cauza victoriilor lui Osasuna si Sporting Gijon au retrogradat dupa noua ani de aventura in Primera.
De esecul verzilor a profitat si Getafe, care a scapat la limita, dupa egalul de la Racing Santander, 1-1. La egalitate de puncte cu Betis, 42, echipa lui Cosmin Contra a evitat retrogradarea gratie rezultatelor directe mai bune.
Dupa modelul suporterilor dinamovisti, care au vrut sa intre cu forta in vestiarul echipei infrante de Brasov, spaniolii si-au revarsat si ei nervii pe tot ce le-a picat in mana. Au devastat totul in jurul stadionului, au aruncat cu obiecte in politisti si au incendiat gunoaie.
Masina de curse a lui Hitler, scoasa la licitatie
Estimata la 5,5 milioane de lire sterline, masina de curse a lui Adolf Hitler va fi vanduta in urma unei licitatii organizate in august, la Paris .
Automobilul Auto-Union , tip D, este una din cele mai rare masini de epoca din lume – una din singurele trei tipuri D – si era preferata lui Hitler. Masina a fost condusa de Hans Stuck, prietenul lui Hitler, la Grand Prix-ul din 1939, dupa care a disparut dupa Cortina de Fier.
Hitler era obsedat de cursele auto, ca dovada a superioritatii tehnologiei germane, iar Sagetile de Fier – Mercedes si Auto-Union – dominau acest sport in anii ‘30.
Cand Armata Rosie a intrat in Berlin, la sfarsitul razboiului, toate automobilele Sagetilor de Fier au fost trimise la Moscova, pentru a fi cercetate si stricate.
Nimeni nu a stiut ca aceasta masina a scapat procesului de stricare, pana cand un american pasionat de masini de curse a gasit-o si a restaurat-o.
Licitatia va avea loc la sfarsitul verii, la Paris.
Ancelotti, noul antrenor de la Chelsea
Tehnicianul italian Carlo Ancelotti a devenit noul antrenor al echipei engleze Chelsea Londra, el semnand un contract pe trei sezoane cu gruparea londoneza, informeaza site-ul oficial al gruparii patronate de Roman Abramovici.
Contractul italianului cu echipa Chelsea urmeaza sa intre in vigoare de la 1 iunie 2009.
Ancelotti l-a inlocuit in functia de antrenor principal pe olandezul Guus Hiddink, care si-a anuntat plecarea de la gruparea londoneza duminica.
Carlo Ancelotti a antrenat, in perioada 2001-2009, formatia AC Milan, cu care a reusit sa castige de cate doua ori Liga Campionilor si Supercupa Europei, si cate o data campionatul, Cupa si Supercupa Italiei. Ancelotti a mai antrenat formatiile Reggiana, Parma si Juventus.
Cluburile Real Madrid si Villarreal au ajuns la un acord pentru plecarea antrenorului chilian Manuel Pellegrini la gruparea madrilena, insa niciun contract nu a fost semnat inca.
“Cele doua cluburi au ajuns la un acord”, a declarat ieri directorul general al gruparii Villarreal, Jose Manuel Llaneza.
Pellegrini nu a dorit sa faca nicio declaratie pe aceasta tema, preferand sa astepte un acord total cu Real, club condus incepand de ieri de Florentino Perez.
Manuel Pellegrini, in varsta de 55 de ani, are contract cu Villarreal pana in iunie 2010.
Tehnicianul chilian a terminat al cincilea sezon la conducerea gruparii Villarreal. El a reusit sa duca aceasta echipa modesta, in prima liga din 2000, in semifinalele Ligii Campionilor 2005/2006 si la ocuparea locului doi in campionat in sezonul trecut.