Locuitorii au, in sfarsit, apa potabila la robinet

Dupa ce s-au bucurat de alimentarea cu gaze, cei 7100 de locuitori din comuna Ciorani beneficiaza, incepand de ieri, si de retea de apa potabila. Dupa noua ani de mandat, primarul localitatii, Marin Voicu, s-a declarat multumit ca, in cele din urma, cele 3000 de gospodarii pot sa se racordeze la reteaua de alimentare cu apa. Investitia, inceputa in urma cu noua ani, a putut fi finalizata, deocamdata, doar printr-o conducta de 15 km, cheltuielile fiind suportate, in mare parte de la bugetul local si, partial, de la Consiliul Judetean Prahova. La aceasta conducta se pot racorda locuitorii comunei, acolo unde familiile dispun de banii necesari pentru acest tip de cheltuieli, care nu sunt la indemana tuturor. Deocamdata, doar cateva familii au apa, folosita, cel putin la inceput, pentru udatul gradinii, deoarece abia si-au instalat in curte caminele de apa, asa cum este cazul familiei Radu, una dintre primele care s-au racordat la retea.
Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a declarat ca spera ca, pana in 2010, in toate gospodariile din comuna Ciorani sa curga apa la robinet. Dupa alimentarea cu gaze naturale si cu apa curenta, canalizarea este ultimul pas in asigurarea unui trai decent celor care locuiesc in aceasta comuna din sudul judetului.
Costul total al lucrarilor necesare crearii retelei principale de alimentare cu apa s-a ridicat la 2.593.100 RON.

Parcul Industrial va genera peste 3.000 de locuri de munca

Odata cu racordarea comunei la retelele de alimentare cu apa potabila si de gaze naturale, investitorii au toate conditiile (mai putin sistem de canalizare) pentru a se instala in Parcul Industrial din Ciorani. Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a declarat ca pe cele 200 de hectare ale zonei industriale din Ciorani vor aparea mai multe fabrici, printre care o societate pentru valorificarea produselor agricole din zona, prin fabricarea de conserve, dar si o fabrica de „elemente solare”, care va produce subsisteme pentru energia neconventionala. In afara acestora, s-au mai anuntat si alti investitori dornici sa faca parte din Parcul Industrial Ciorani, astfel ca zona industriala din aceasta localitate ar putea genera peste 3000 de noi locuri de munca. Acestea ar acoperi atat comuna Ciorani, dar si localitatile din apropierea acesteia – Fulga, Draganesti, Boldesti Gradistea.
Violeta STOICA