Mircea Geoana, presedintele PSD, a declarat ca nu este “dispus” sa legitimeze actiunile de politica externa si securitate nationala ale lui Traian Basescu si de aceea a facut ieri cerere oficiala de modificare a protocolului coalitiei. Cat despre comisarul european, PSD doreste obtinerea unui portofoliu cu influenta, functie pentru care are oameni pregatiti si chiar este indreptatit sa o primeasca fiind al patrulea partid la nivel european.
Geoana a anuntat solicitarea de modificare a protocolului coalitiei PSD-PD-L cu privire la pozitia de vicepresedinte al CSAT. “Astazi suntem dupa campania electorala si am facut o cerere oficiala din partea PSD cu privire la modificarea Parteneriatului pentru Romania din acest punct de vedere. Nu sunt interesat sa legitimez actiunile de politica externa si securitate nationala ale domnului Basescu. Decizia noastra este irevocabila si va fi pusa in aplicare”, a precizat presedintele PSD.
Mircea Geoana este de parere ca PSD reprezinta al patrulea partid la nivel european si, de aceea, ar trebui sa aiba acces la anumite functii de conducere si influenta in PE. “Impreuna cu domnul Severin am stabilit rapartizarea europarlamentarilor PSD in comisiile PE si vom incepe o negociere energica pentru a obtine cele mai influente pozitii pentru reprezentantii nostri”, a declarat Geoana.
Din punct de vedere economico-financiar, Mircea Geoana a spus ca saluta propunerea lui Mihai Tanasescu pentru deblocarea economiei. “Pentru a debloca situatia financiara a firmelor romanesti, Ministerul Finantelor poate recurge la esalonari a datoriilor bugetare ale firmelor care isi asuma programe de restructurare”, a mai spus Geoana.
Acesta a transmis si un mesaj de preocupare asupra starii armatei si structurilor de securitate nationala. “Credem ca Guvernul trebuie sa se aplece mai mult asupra felului in care militarii romani sunt motivati si sprijiniti militarii nostri”, a adaugat seful social-democratilor care a anuntat invitarea in Parlament al ministrului Apararii pentru un raport detaliat asupra starii armatei si modalitatilor prin care Parlamentul a fost eliminat din procesul de decizie cu privire la retragerea trupelor din Irak.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentculise
Articolul următorCALENDARUL ZILEI