Inspectoratul Teritorial de Munca Prahova a finalizat operatiunea de predare a carnetelor de munca la Casa de Pensii Prahova. Desi termenul limita anuntat este 31 decembrie 2010, in Prahova carnetele de munca aflate in prezent la ITM au fost puse la dispozitia Casei de pensii pentru calcularea vechimii si a veniturilor angajatilor in sistemul public national.
Termenul de predare a carnetelor de munca de catre persoanele fizice si juridice catre casele de pensii pentru preluarea datelor a fost prelungit pana la 30 noiembrie a.c.
Actiunea de preluare a datelor din carnetele de munca a fost demarata la inceputul anului 2006 si are ca scop calcularea stagiului realizat in sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum si a veniturilor salariale aferente.
Datele preluate din carnetele de munca vor fi utilizate pentru crearea unei baze de date la nivel national cu istoricul perioadelor de asigurare si a veniturilor angajatilor din sistemul public de pensii. Cel putin pana la 31 decembrie 2010, vechimea in munca se va proba, in continuare, in baza actualelor carnete de munca.
Catalina STROE