Analizand-o doar din punct de vedere sportiv, noua componenta a seriei I din Liga a II-a de fotbal este una care acorda o sansa importanta pentru promovare echipei Petrolul Ploiesti.
In cele ce urmeaza vom detalia argumentele care sustin aceasta ipoteza.
In primul rand, spre deosebire de anii anteriori, Petrolul isi va propune cu adevarat accederea in prima liga, aspect care conteaza foarte mult in motivarea fotbalistilor care vor imbraca tricoul galben-albastru.
Apoi, valoarea fotbalistilor pe care Rachita ii va avea la dispozitie este de necontestat, experienta unora dintre ei putand avea un rol decisiv intr-o cursa de anduranta, asa cum este un campionat al ligii secunde de fotbal din Romania.
In mod normal, contracandidatele Petrolului ar fi Gloria Buzau, Farul Constanta si Delta Tulcea.
Dintre acestea, doar Farul pare a fi un adversar demn de luat in seama. Delta Tulcea a pierdut mai multi fotbalisti importanti in aceasta pauza competitionala si este greu de crezut ca, in aceste conditii, mai poate avea parcursul impresionant din sezonul anterior, iar Gloria Buzau, pentru ca nu a indeplinit baremul in prima liga, a intrat cu penalizare in liga secunda. Mai mult decat atat, problemele financiare ale gruparii din Buzau sunt binecunoscute, patronul Constantin Bucur anuntand ca se gandeste chiar sa renunte la finantarea echipei.
Pe langa toate aceste aspecte, Petrolul ar beneficia, indirect, si de avantajul de a avea o alta grupare din judet in aceeasi serie, Tricolorul Breaza, formatie care ar putea fi un “aliat” in lupta pentru promovare.
Din acest punct de vedere, Petrolul ar avea o sansa importanta pentru a promova la finele sezonului viitor.
Exista, insa, o conditie esentiala pentru ca toate aceste aspecte sa fie unele realiste: aceea ca preluarea echipei de catre municipalitate sa se faca mai repede pentru ca jucatorii pe care Rachita ii vrea la echipa sa poata avea semnate contractele cu noua echipa a orasului. In caz contrar, in care pregatirea din aceasta perioada ar fi afectata de probleme extrasportive, toate avantajele pe care Petrolul le-ar avea in lupta pentru promovare ar fi risipite inca dinainte de startul competitiei.
Edi MOLDOVAN