Atacatori – la inchisoare

Patru barbati au primit, ieri, cate 40 de ani de inchisoare pentru implicare in atacurile esuate din Londra de la 21 iulie 2005.
Muktah Said Ibrahim, Yassin Hassan Omar, Ramzi Mohammed si Hussein Osman au fost declarati vinovati de un tribunal britanic, pentru conspiratie in vederea comiterii de crime in legatura cu atacurile esuate de la 21 iulie 2005, inregistrate la doar doua saptamani dupa cele de la 7 iulie, soldate cu 56 de morti.

Inca un om de afaceri bulgar a fost impuscat

Un om de afaceri influent si presedinte al clubului bulgar de fotbal Akademik a fost ranit grav prin impuscare, ieri, la doua luni de la asasinarea unui alt magnat si presedinte al unui club sportiv, a anuntat Ministerul de Interne. Manol Velev, in varsta de 49 de ani, sotul directoarei agentiei guvernamentale pentru Tineret si Sport, Vessela Leceva, este “in stare foarte grava”, a anuntat medicul care il ingrijestei. El a fost impuscat in cap in cursul diminetii, cand intra in cladirea in care se afla biroul sau, in centrul capitalei bulgare. Velev este implicat in industria jocurilor de noroc si in construirea unor baze sportive. El a investit si in turism, transporturi, comert, afaceri imobiliare si presa. Bulgaria, membru UE din 1 ianuarie 2007, se afla sub supravegherea Comisiei Europene, in special din cauza progreselor insuficiente inregistrate in lupta impotriva crimei organizate si coruptiei si a ineficientei sistemului judiciar.

Legia Varsovia, exclusa din Cupa UEFA Intertoto

Legia Varsovia a fost exclusa din editia actuala a Cupei UEFA Intertoto si exclusa timp de un an din competitiile europene, a anuntat site-ul oficial al UEFA. Decizia a fost luata ieri de Comisia de Disciplina si Control din cadrul UEFA, care a analizat incidentele din meciul de duminica, de la meciul pe care echipa poloneza l-a jucat in Cupa Intertoto, la Vilnius, contra lituanienilor de la Vetra.
La pauza meciului cu Vetra, nemultumiti ca favoritii lor erau condusi cu 2-0, fanii celor de la Legia au invadat terenul de joc, au smuls bucati din infrastructura stadionului pe care le-au folosit drept proiectile contra politistilor, au aruncat cu torte si au intrat in altercatii cu fortele de ordine. Meciul a fost intrerupt timp de 30 de minute, iar apoi, conform regulamentelor, din cauza ca politistii nu reusisera sa restabileasca ordinea, oficialii UEFA au suspendat partida.
Tot conform deciziei UEFA, lituanienii de la Vetra Vilnius au castigat la masa verde, cu scorul de 3-0, meciul cu Legia Varsovia, si au obtinut automot calificarea in turul trei, unde se vor intalni cu englezii de la Blackburn Rovers.