Horoscopul te poate ajuta sa-ti dai seama cum te poti hrani sanatos si sa “alungi” kilogramele in plus. Iata ce pasi trebuie urmati, in functie de zodie.
Berbec
Daca sunteti nascut in aceasta zodie, faceti parte dintr-o categorie mai norocoasa. Nu se poate afirma ca toti berbecii sunt supli, dar majoritatea reusesc sa-si mentina silueta fara probleme. Desi consumati destul de mult reusiti la fel de repede sa dati jos kilogramele depuse. Pentru a va mentine, renuntati la grasimi si dulciuri. Consumati multe legume si peste. Sigur nu va veti ingrasa. Periodic, mai puteti gusta din dulciuri, ca sa nu existe un stres prea mare privind silueta.
Taur
Felicitari ! Din punct de vedere al artei culinare, dati dovada de un adevarat talent. Va este foarte greu sa nu gustati din ce pregatiti si cu greu va puteti mentine in forma. Din fericire, daca sunteti chiar hotarati sa tineti un regim, aveti ambitia necesara sa-l duceti pana la sfarsit fara probleme. Adevaratele preocupari apar dupa terminarea regimului cand s-ar putea sa o luati de la capat, cu micile gustari. Pe dv va ingrasa mult painea. Incercati sa nu va grabiti cand mancati.
Gemeni
Nu prea aveti probleme cu greutatea. Totusi, in momentele in care sunteti stresati, simtiti nevoia de a manca orice. Deschideti frigiderul si luati ce gasiti doar pentru a va linisti. Cam in acest mod, gasiti rezolvare la probleme. Indicat ar fi sa renuntati la aceste scapari si sa nu uitati de micul dejun. De asemenea, straduiti-va sa nu va potoliti foamea cu dulciuri sau cartofi prajiti pentru ca acestea dauneaza grav siluetei. Evitati cafeaua si beti mai multe ceaiuri.
Rac
Orice problema emotionala se rezolva cu ciocolata si inghetata… Cel putin asa considerati dv in clipele dificile. Dupa ce luati in greutate, regretati acele momente, dar nu va puteti abtine. Aveti nevoie de sprijinul celorlalti si, cu putin ajutor, chiar veti reusi. Un prim pas ar fi sa ascundeti orice aliment ce v-ar putea tenta sa-l consumati si de fiecare data cand aveti necazuri sa vorbiti cu o prietena, sa va descarcati in orice alt mod, fara insa sa goliti frigiderul. Alimentele recomandate ca sa slabiti sunt: strugurii, pestele si lactatele degresate.
Leu
Pentru aceasta zodie, exista doua tipuri de persoane: fie inalte si suple, fie mici si grasute. Daca faceti parte din cea de-a doua categorie, ar trebui sa aveti un regim de viata sanatos, fara excese de niciun fel. Greutatea scapa de sub control dupa varsta de 35 de ani, dar si atunci, cu putin efort, veti putea sa slabiti daca tineti o dieta pe baza de legume si fructe. Lactatele nu va fac bine, asadar, daca va plac, incercati sa le consumati fara grasime. Mancati peste si carne de pui, de preferat sa fie facuta la gratar, fara prajeli. Sa nu beti apa in timpul mesei, este destul timp intre mese.
Balanta
Va place atat de mult sa stati la masa si sa mancati, incat la prima incercare vi se pare imposibil sa tineti o dieta care sa dea rezultate pentru dv. Iarna nu va faceti griji, pentru ca hainele va acopera formele. Insa, o data cu venirea verii, incepeti sa va ingrijorati privind felul in care veti arata la plaja si doar gandul acesta va face sa tineti o dieta. Renuntati la dulciuri si concentrati-va asupra sucurilor de fructe si a preparatelor pe baza de legume.
Fecioara
Pentru ca o dieta sa dea cu adevarat rezultate, trebuie sa faceti si sport pentru a arde caloriile. Aveti probleme cu sistemul digestiv si trebuie sa aveti grija de dv deoarece nu puteti face excese, dar nici sa va infometati. Din fericire, daca vreti sa luptati pentru a scapa de kilogramele in plus, nimic nu va poate opri. Consumati multe legume sau tineti un regim vegetarian.
Scorpion
Aceasta zodie cuprinde doua categorii de nativi: cei care nu suporta sa consume multa mancare si cei care ar manca aproape tot timpul. Daca nu va hraniti, va puteti imbolnavi si pierde din energie, dar si excesul va poate ingrasa mai mult decat v-ati dori. Concentati-va asupra unui stil de viata sanatos si o sa vedeti cum veti reusi sa aveti rezultate remarcabile. Nu este nevoie de un efort exagerat.
Sagetator
Sunteti o fire foarte sociabila si de foarte multe ori sunteti la petreceri sau evenimente unde se mananca bine. Nu va puteti abtine si gustati din tot ce “prindeti” pentru a vedea cum s-a preparat acel fel de mancare pe care deja il stiati. Evitati consumul de produse bogate in grasimi, alcool si dulciuri. Mancati multa carne alba si este de preferat sa incercati sa uitati de tot ceea ce inseamna alimente prajite.
Capricorn
Aveti tendinta sa fiti la extreme. Ori consumati foarte multa mancare ori, din cauza stresului, nu mai puteti inghiti nimic si slabiti ingrijorator de mult. Secretul unei siluete perfecte ar fi sa aveti o alimentatie echilibrata. Evitati tot ce inseamna aliment condimentat si orientati-va spre multe lactate degresate, carne slaba si faceti sport. Orice miscare in plus va ajuta, duceti-va pe jos acasa sau urcati pe scari si uitati de existenta liftului.
Varsator
Daca sunteti concentrati asupra unui lucru, uitati sa mancati. Sunteti atat de pasionati incat orice fel de mancare ar fi in jurul dv nu v-ar putea ispiti atat timp cat aveti treaba. Va fac bine dietele disociate si consumul de multe lichide. Aveti ambitia necesara pentru a tine o dieta mai ales daca observati ca hainele nu mai stau pe dv ca pe vremuri. Sunteti o fire optimista si o dieta se poate transforma intr-o distractie. Fara pizza, bomboane si mancat foarte mult seara. Puteti consuma mancare picanta si multe lactate.
Pesti
Sunteti predispusi spre ingrasare si de aceea, mai tot timpul, incercati sa va supravegheati silueta. Vi se pare destul de greu sa duceti o dieta la bun sfarsit si aveti tendinta de a renunta dupa primele zile. Trebuie sa aveti rabdare, pentru ca rezultatele apar in timp. Nu va place sa faceti sport, deci, nu va puteti baza doar pe sport daca vreti sa slabiti. Solutia consta in a spune adio alimentelor pe baza de zahar si a celor care contin foarte multa apa. Consumati multe alimente bogate in fier si puneti mai putina sare in mancare.