Examenul de sofat – dupa aceleasi reguli

_______________________________________________
Pana la 1 decembrie 2006, cand intra in vigoare noul Cod Rutier, nu se vor produce modificari la examinarea, inmatricularea si emiterea permiselor si certificatelor de inmatriculare, precizeaza Ministerul Administratiei si Internelor. Astfel, Directia Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, din cadrul MAI, anunta ca examenele pentru permis de conducere, inmatricularea vehiculelor si emiterea permiselor si certificatelor de inmatriculare, se vor desfasura cu respectarea normelor de lucru aflate in vigoare.

Social-democratii prahoveni riposteaza fata de coborarea politicii PD la clasa I

_______________________________________________
Social-democratii prahoveni au reactionat fata de actiunea democratilor de a oferi rechizite elevilor inainte de inceperea noului an scolar. Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele PSD Prahova, deputatul Marian Saniuta, a prezentat drept mostra a campaniei PD un ghiozdan – adus la sediul acestui partid de catre o mamica – in interiorul caruia se aflau cateva rechizite pentru un elev de clasa I, toate avand inscriptionate insemnele electorale ale PD si poza liderului democratilor prahoveni, deputatul Roberta Anastase. „Este imoral si anormal ca politica sa fie dusa si in scoli si la clasa I. Nici pe vremea Ceausestilor nu era asa ceva”, a declarat deputatul Saniuta mentionand ca a facut si un memoriu in acest sens pe adresa prefectului judetului si a ministrului educatiei.
Marian Saniuta a mai declarat ca noul text al unei ordonante de guvern, care prevede modificarea uniformelor si a dotarilor politistilor nu face decat loc castigarii licitatiei de „o femeie de afaceri blonda”, facand aluzie, fara s-o nominalizeze, la democrata Elena Udrea.
N.D.

George W. Bush vrea sa trimita trupe in Pakistan

_______________________________________________
Presedintele american George W. Bush a anuntat ca va trimite trupe in Pakistan pentru a-l cauta pe liderul retelei Al-Qaida, Osama bin Laden. Autoritatile de la Islamabad au respins, insa, imediat ideea unei incursiuni militare americane pe teritoriul pakistanez. Asa cum era de asteptat, pakistanezii nu sunt de aceeasi parere. Presedintele de la Islamabad, aflat la New York, a declarat ca se va opune oricarei actiuni americane pe teritoriu pakistanez. „Nu vom permite in niciun caz acest lucru. Il vom cauta noi, daca va fi necesar”, a declarat presedintele Pakistanului, Pervez Musharaf. Americanii au mai efectuat un raid aerian asupra granitei pakistaneze in luna ianuarie, fapt ce a provocat un val de critici din partea Islamabadului si a comunitatii internationale. De curand, senatul american a aprobat sa aloce doua sute de milioane de dolari infiintarii unei celule specializate pentru a-l captura pe Osama bin Laden. Potrivit CIA, liderul terorist s-ar ascunde undeva in zona muntoasa de la granita Afganistanului cu Pakistanul.
Pod peste Dunare,
la Calafat
Bulgarii se pregatesc sa construiasca cel de-al doilea pod peste Dunare, in zona Calafat – Vidin, prevazut sa fie finalizat in 2010. Peste o luna, vor alege constructorul, iar lucrarile incep in martie anul viitor, cu bani din fonduri europene. In cadrul acestui proiect, romanii vor construi numai infrastructura pana la capul podului, pe teritoriul tarii noastre. Petar Mutafchiev, ministrul bulgar al Transporturilor a declarat ca: „Ne-am inteles sa studiem oportunitati viitoare pentru trecerea frontierei, mai multe poduri peste Dunare”. Radu Berceanu, ministrul Transporturilor a afirmat ca a mai fost propusa o varianta pentru un pod in zona Onacovo-Bechet. „Nu am respins ideea. In viitor trebuie sa fie cat mai multe. Pe granita sunt 600-700 de km”.