Mai multe tari europene se confrunta cu zapada si ger. Meteorologii spanioli au emis o avertizare cod portocaliu pentru mai multe regiuni din nordul tarii, dupa prima zapada din aceasta iarna. In Grecia, traficul a fost ingreunat din cauza cetii si a poleiului, in special in zona de nord a tarii. Autoritatile elene au emis avertizari pentru soferii plecati la drum. De asemenea, mai multe curse aeriene au fost anulate pe aeroportul din Salonic, iar cateva avioane nu au putut ateriza din cauza cetii.
Tot din cauza zapezilor, zeci de scoli au fost inchise. In Spania, prima zapada a venit cu cod portocaliu. Circulatia rutiera a fost data peste cap de nameti. Autostrada dintre Madrid si Zaragoza a fost inchisa timp de cateva ore. Problemele cele mai mari sunt in provincia Aragon.
Si italienii se confrunta cu un val de frig. Locuitorii peninsulei s-au obisnuit, in ultima saptamana, cu hainele groase, dar probleme sunt cu animalele afectate de ger. Ingrijitorii de la Gradina Zoologica din Roma au recurs la exercitii de gimnastica, tocmai ca sa incalzeasca animalele.