Chinurile nasterii unei candidaturii

Membrilor Consiliului municipal Ploiesti al PSD le-au trebuit, aseara, mai mult de trei ore ca sa-si desemneze un candidat la functia de primar al Ploiestiului, in conditiile in care Emil Calota le spusese, transant, ca nu mai doreste un nou mandat, iar Ion Eparu – cu ce nu a vrut el si cu ce a fost determinat sa nu accepte candidatura – a fost, pana la urma, o pista cu totul paralela.
Nici prezenta in sala a lui Marian Saniuta – liderul organizatiei judetene a PSD – nu a avut darul sa imprime substan-ta cuvenita unor dezbateri serioase, cum se impuneau intr-un astfel de moment. S-au contrat, s-au facut propuneri si autopropuneri, s-au acuzat de vorba lunga si de apa batuta in piua, au intrat si au iesit din sala ori crispati, ori plictisiti, dar cu lacat la gura, de parca ar fi decis ei independenta Kosovo, ca tot e mai mult decat fierbinte acest subiect !
Sub semnul acesta de ambiguitate, de confuzie, de bulibaseala, in timp ce ziaristii stateau pe la usi – ferecate precum cea din imaginea alaturata – chiar inainte de a se fi terminat dezbaterile, am primit, la redactie, un comunicat in care ni se preciza ca a fost desemnat, drept candidat, Daniel Savu. Saracia comunicatului confirma, de altfel, aceeasi dorinta de secretomanie pe care au dorit sa o promoveze liderii locali ai PSD, pentru ca noi am aflat, totusi, ca in sedinta Consiliului municipal ploiestean al PSD au fost desemnati si 12 candidati pentru Consiliul Judetean si 42 pentru Consiliul Local Ploiesti. Asadar, e limpede ca s-a inceput cu stangul, intr-o nota de disputa interna ceea ce inseamna ca le va fi mai mult decat greu social-democratilor ploiesteni sa dovedeasca faptul ca sunt oameni seriosi si ca au stabilit o candidatura responsabila pentru primaria municipiului.
O misiune grea, asadar, pentru PSD, o misiune grea pentru Savu, astfel incat sa se poata pozitiona in nota de seriozitate si responsabilitate pe care o presupune desemnarea omului numarul 1 in conducerea Ploiestiului.
Leon CHIRILA

DISTRIBUIȚI
Articolul precedent* * *
Articolul următorDREPTUL LA OPINIE