Ulciorul nu a mai mers la apa victoriei…

* Elena Basescu nu le-a purtat noroc campionilor de la Asesoft
CSU Asesoft – CSU Sibiu 89-90 (22-26, 22-23, 18-23, 27-18)
Un film fara happy-end pentru Asesoft. Genul: drama. Actiunea: o echipa valoroasa a incercat sa recupereze in 10 minute terenul si timpul pierdut – in 30. Rezultatul: dupa o lupta in care am vazut faze spectaculoase, nervi, greseli si rasturnari de situatie au castigat cei care au fost mai lucizi, mai ambitiosi, mai in forma si, de ce nu, mai norocosi. Reactia publicului: aplauze pentru show-ul oferit de CSU Asesoft si Atlassib Sibiu. Un derby de zile mari, care s-a incheiat cu o victorie surpriza a oaspetilor si cu un gust amar pentru staff-ul campionilor en-titre. Totul sub privirile frumoasei fete a presedintelui Romaniei, Elena Basescu, un adevarat magnet pentru jurnalisti in pauza meciului…
Un alley-oop ucigator finalizat de De’Angelo dupa o pasa a lui Elliott i-a ridicat in picioare pe suporterii ploiesteni. Au urmat insa faze la rand pe care elevii lui Dado Arnautovic le-au tratat cu superficialitate. Apararea in zona a Asesoftului a lasat oameni liberi la semidistanta, iar americanii Hatcher si Smith nu au iertat. Triplett, intre doua izbucniri nervoase, a tras perfect de la mare distanta, iar veteranul Clavon si-a condus perfect coechipierii.
Tactica lui Arnautovic a fost „mingea la Griffith”, americanul neavand adversar pe masura sa sub panouri, in timp ce Sibiul a practicat un joc simplu, eficace si pragmatic. Cu toate ca mai multi jucatori acumulasera repede greseli personale, Clavon & Co. au continuat jocul dur, bazat pe angajamentul fizic al tuturor. Cum majoritatea aruncarilor au nimerit tinta, scorul a crescut treptat in favoarea lor.
Intorsi de la vestiare, alb-albastrii au inceput cursa clasica de urmarire. Szijarto si De’Angelo au tras de ei in atac si aparare, Carutasu nu a putut evolua prea mult, resimtindu-se dupa o saptamana in care a avut probleme de sanatate, iar Obradovic a incercat sa reintre rapid in ritm, fiind primul sau meci dupa o lunga perioada.
Oaspetii au continuat sa inscrie exasperant cu fault si au mentinut o diferenta de 6-10 puncte, lunetistul Arvydas Cepulis fiind bine pazit in afara semicercului. Lituanianul a lovit o singura data cu tot cu fault, dar nu a transformat si aruncarea libera.
Ultimele zece minute. Sfertul sperantelor pentru echipa campioana. S-a plecat de la scorul de 72 la 62 pentru galben-albastrii. Defensiva lui CSU se transforma dintr-o clepsidra intr-un ceas elvetian perfect, iar jocul colectiv din atac da rezultate pe tabela. Obradovic a reusit sa inscrie 10 puncte in doar sase minute, iar De’Angelo a adus egalarea la 78 dupa un cos pe urmarire si un dunk pe contraatac. Time-out Sibiu, iar suporterii Asesoftului se pregateau sa confectioneze bannere cu „Dobro, Obradovic” si „Thank you, D.A.”. Americanii lui Schomers nu au cedat insa dupa aceasta revenire incredibila a gazdelor. Clavon a continuat sa fie omul orchestra, iar cele doua echipe au mers cap la cap pana la final. Cepulis a readus egalarea dupa ce a transformat trei aruncari libere, iar presiunea publicului i-a timorat pe americanii ajunsi la linia de fault.
90-89 pentru Sibiu, ceva mai mult de zece secunde de joc. Elliott ia actiunea finala pe cont propriu. Vroiam ca timpul sa treaca mai repede si sa traim o senzatie de deja-vu a meciului din cupa cu Dinamo. Nu a mai fost insa asa. Vraja lui Reggie se spulberase, mingea a lovit panoul si a iesit, iar De’Angelo l-a faultat in disperare de cauza pe Craciun. Sfatuit bine de Vulc si Schomers, „Bata” a ratat intentionat a doua libera, iar elevii lui Arnautovic nu au mai avut timp sa gaseasca drumul spre cos in cele patru secunde ramase.
Asa s-a incheiat un duel de poveste pe care il vom revedea probabil in finala campionatului. Acum, Sibiul isi savureaza momentul de glorie, in timp ce Asesoft continua drumul spre play-off din postura de lider.
CSU Asesoft
Blidaru 6, 1 pd
Elliott 11, 1×3, 6 rec, 6 pd
Cepulis 12. 1×3, 4 rec, 3 pd
De’Angelo 28, 2×3, 15 rec, 2 pd
Griffith 14, 5 rec
Szijarto 8, 2 rec
Obradovic 10, 1×3, 5 rec
Carutasu 1 rec
Paul
Echipa: 64%-2p, 25%-3p, 59%-1p, 40 rec, 13 pd, 17 mp, 4 mc
Antrenori: Vladimir Arnautovic, Andreea Carutasu
CSU Sibiu
Hatcher 20, 1×3, 2 rec, 3 pd
Smith 24, 2×3, 11 rec, 3 pd
Triplett 11, 2×3, 6 rec
Clavon 21, 3×3, 3 rec, 3 pd
Barbari 8, 5 rec
Craciun 6, 7 rec
Echipa: 52%-2p, 47%-3p, 53%-1p, 36 rec, 10 pd, 16 mp, 11 mc
Antrenor: Peter Schomers
Sebastian Ghita: “Cred si mi-as dori sa jucam finala cu Sibiul. Au o echipa frumoasa si un public minunat.
Cat despre formatia noastra, sunt sigur ca ne vom reveni si vom iesi din aceasta pasa proasta, mai ales ca acum Bojan Obradovic este apt de joc. Ne bucuram ca am avut-o alaturi de noi in aceasta seara pe domnisoara Basescu, ne-am dori sa vina la cat mai multe meciuri de baschet.”
Alexandru Iacobescu: „Nu a fost cel mai reusit meci al nostru, dar ca sa vorbesc asemenea lui Mircea Cristescu, este un rezultat benefic pentru baschetul romanesc. Am jucat slab, avem jucatori obositi si am intalnit o echipa foarte motivata. In plus, Sibiul are jucatori atletici, puternici, carora le place angajamentul fizic. Pana la urma play-off-ul conteaza si nu cred ca mai putem pierde prima pozitie, astfel incat sa avem avantajul terenului propriu pana la capat.”
Mircea Vulc: „Jucam fiecare meci la victorie. Cu aceasta victorie ne-am asigurat locul 2 inaintea play-off-ului. Ne-a ajutat mult atacul azi. Nu am reusit sa ne aparam asa cum o facem de obicei din cauza problemelor cu faulturile la Triplett si Barbary. I-am spus lui Craciun ca indiferent ce face la prima libera, sa o rateze pe a doua pentru ca i-am vazut pe ploiesteni ca doreau sa ceara timeout. In cele din urma a iesit bine.”

Elena Basescu si Andrei Volosevici promit o sala noua pentru Ploiesti

Magnet pentru reporteri si camere de luat vederi. Eleganta si naturala, Elena Basescu s-a asezat in spatele bancii Asesoftului la super-meciul cu Sibiul, fiind invitata la Ploiesti de catre Andrei Volosevici, candidatul la primarie din partea PD-L.
Dupa ce, vara trecuta, la Sport Arena Streetball, a declarat ca iubeste baschetul si ca este fan al echipei Asesoft, fiica presedintelui a spus ca a ramas impresionata de atmosfera din Sala Sporturilor Olimpia: ” Imi place foarte mult acest sport si mi-a facut placere sa vad live un meci asa frumos. Atmosfera a fost extraordinara, iar finalul cu adevarat electrizant. Ploiestiul merita o sala mult mai mare si mai moderna tinand cont ca aceasta echipa reprezinta nu doar un oras, ci o tara intreaga, atunci cand joaca in cupele europene. Personal, voi incerca sa ajung si la alte meciuri ale Asesoftului”. Speram ca aceasta idee si-a insusit-o deja Andrei Volosevici si ca, in cazul in care va deveni primar al Ploiestiului, le va face un cadou frumos miilor de iubitori ai baschetului. Oricum, este de remarcat faptul ca tot mai multi politicieni tineri, din noul val, sunt atrasi de alte sporturi decat fotbalul. De multe ori i-am putut vedea la meciurile de baschet ale Asesoftului sau la streetball pe Victor Ponta sau Codrut Seres.
Daca din pasiunea lor pentru acest sport vor rezulta proiecte si actiuni in sprijinul performantei, atunci chiar am putea spune ca sunt niste jucatori politici de succes care stiu sa sara! Atat pe teren, cat si in sondaje.
Ionut GEORGESCU