Putini sunt cei care stiu ca florile pot fi folosite si pe post de alimente. In medicina traditionala chineza, foarte multe retete au la baza florile parfumate, care contin si multe vitamine. De exem-plu, florile de trandafir contin vitamine si elemente esentiale care au rezultate foarte bune impotriva imbatranirii pielii, si influenteaza, pozitiv, activitatea sistemului nervos. Consumul lor stimuleaza circulatia sangelui si echilibreaza energia ficatului. Pentru pilaful de orez cu trandafiri, de exemplu, e nevoie de florile de trandafir nedesfacute, dar uscate. Se pune la fiert apa (1000 ml) si cand da in clocot, se adauga orezul si se fierbe pana cand se considera ca este aproape gata. Se adauga 5 grame de flori uscate de trandafir si se mai fierbe 5 minute. Dupa gust, se poate adauga putina miere, dar cel mai indicat este sa se consume simplu, chiar daca nu e asa de gustos.
Florile de iasomie contin si ele foarte multe vitamine si sunt foarte bune pentru piele. In lunile iulie, august, cand florile inca nu s-au desfacut, se culeg si se pun la uscat. Se prepara un pilaf, folosindu-se cantitatile de mai sus. Se adauga cinci grame de flori de iasomie. Preparatul va avea un parfum patrunzator si extrem de linistitor.
Florile de piersic contin vitaminele A ,B si C. Consumul lor contribuie la dilatarea vaselor de sange, hidrateaza pielea si sunt foarte bune impotriva petelor aparute la batranete. Florile de piersic se fierb aproximativ 10 minute impreuna cu orezul din momentul in care acesta este aproape gata. Preparatul este foarte bun pentru persoanele cu ten uscat.
Florile de cais imbunatatesc calitativ energia organismului, sunt de ajutor in reumatism, dar efectul cel mai recunoscut este impotriva petelor negre si a cosurilor. Sunt recomandate pentru o prospetime a fetei. Aceste flori sunt folosite in special in scopuri de infrumusetare si bineinteles ca femeile sunt cele care pot profita cel mai mult de proprietatile lor.