Israelul a anuntat ca e pregatit de un razboi cu Iran

Testul rachetelor balistice efectuat de Iran a incins spiritele pe plan mondial. Israelul a anuntat ca e pregatit de un eventual razboi, iar Statele Unite sunt decise sa-si spijine aliatul. Asta dupa ce Iranul anuntase ca cel putin una dintre rachete este capabila sa loveasca Israelul. Iar in tot acest context, pretul petrolului ameninta sa atinga noi recorduri.
Ministrul israelian al apararii, Ehud Barak, a afirmat clar ca tara sa e pregatita de un razboi cu Iranul. “Israelul e cea mai puternica natiune din regiune si a dovedit, in trecut, ca nu-i este teama sa actioneze cand sunt la mijloc interesele sale vitale”, a spus Barak. Secretarul de stat american, Condoleezza Rice, aflata in vizita in Georgia, a declarat si ea ca Statele Unite sunt pregatite sa-si sustina aliatii.
Pe de alta parte, tarile exportatoare de petrol au avertizat asupra unei crize a combustibililor daca Iranul, al treilea exportator din OPEC, va fi atacat.
In acelasi timp, Iranul a anuntat ca a efectuat noi teste cu racheta in Golful Persic, joi, pentru cea de-a treia zi consecutiva. “In cea de-a treia zi de manevre ale Marelui Profet in Golful Persic, evenimentele cele mai importante au fost lansarea de rachete sol-mare si sol-sol, precum si de rachete mare-sol”, potrivit site-ului televiziunii iraniene.

Republica Moldova are cale deschisa spre UE

Republica Moldova ar putea obtine un statut intermediar in relatia cu Uniunea Europeana. Anuntul a fost facut de un oficial german intr-un interviu pentru Europa Libera. Eurodeputatul Elmar Brok a precizat ca Republica Moldova ar putea adera la Uniune fara probleme, atat timp cat aceasta tara indeplineste conditiile de aderare.
Cu toate acestea, tot el recunoaste ca Uniunea Europeana nu are capacitatea de a mai primi alti cinci membri in urmatorii zece ani.

Adrian Diaconu este noul campion mondial WBC

Pugilistul roman, Adrian Diaconu, a reusit sa-si adjudece centura mondiala in versiunea WBC. Actualul detinator al centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat, din nou, sa boxeze cu romanul in gala care urma sa se desfasoare in Romania.
Pugilistul Adrian Diaconu a castigat titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC.
El l-a invins in 19 aprilie, la puncte, pe americanul Chris Henry, intr-un meci disputat la Bucuresti.
Dupa ce WBC il va declara pe Diaconu, oficial, noul campion mondial al semigreilor, pugilistul roman va fi nevoit sa isi puna in joc centura, cel mai probabil in aceasta toamna.

Carnea de caine, scoasa din restaurantele chinezesti

Autoritatile chineze au cerut in mod oficial proprietarilor de restaurante din Beijing sa nu vanda preparate pe baza de caine pe durata Jocurilor Olimpice din august, pentru a menaja sensibilitatea sutelor de mii de turisti si sportivi asteptati in China. Initiativa Chinei aminteste de eforturile similare ale Coreei de Sud cu ocazia JO de la Seul.
Interdictia, sustinuta de Asociatia Restaurantelor din Beijing, se va aplica atat celor 112 unitati recomandate de autoritati pentru sportivi si staffurile oficiale, dar si altor restaurante din tot orasul.