Partida dintre Petrolul Ploiesti si Unirea Slobozia s-a disputat pe stadionul din Moreni si a fost una fara istoric. Pentru ca nu s-a pus, in niciun moment, problema invingatoarei, in acest meci, obiectivele lui Sebi Tudor – antrenorul Petrolului – pentru cele 90 de minute de verificare au fost cu totul altele.
Din acest motiv el a preferat sa abordeze meciul cu formule de echipa diferite pentru cele doua parti ale jocului, in acest fel testand toti componentii lotului, care au fost apti pentru aceasta partida.
Singurul jucator nou care a aparut in formula de start a ploiestenilor a fost Florin Neaga (foto, un atacant de talie, venit in probe de la Farul Constanta. Langa el, in avanposturi, a fost preferat juniorul Lixandru, venit de la Progresul Bucuresti.
Meciul a fost dominat, asa cum era de asteptat, de fotbalistii ploiesteni, care au aratat o mare pofta de joc dupa ce au incheiat cantonamentul de la Govora.
Dupa 17 minute de joc, Budescu a deschis scorul, el fructificand o centrare ideala venita de pe partea stanga, de la Ghita. In minutul 36, Lixandru a fost faultat in suprafata de pedeapsa si ,,centralul” Florin Ionescu a acordat, just, lovitura de la 11 metri. Stana a transformat si a stabilit scorul primului mitan, 2-0 pentru Petrolul.
La reluare, Sebi Tudor a trimis in teren jucatorii mai experimentati, astfel ca nu a mai surprins pe nimeni startul foarte bun de repriza secunda. Mutiu, in minutul 46 si Lazar, in minutul 51 au dus scorul la 4-0. Oaspetii au marcat golul de onoare din penalty si partida s-a incheiat cu scorul de 4-1.
Pentru Petrolul, acesta a fost ultimul meci de verificare inainte de plecarea la Kaprun (Austria), programata pentru maine.
Petrolul (prima repriza): Panaite – Dumitru, Stoica, Costache, Mendizov-Budescu, M. Tudor, Stana, Ghita-Neaga, Lixandru
Petrolul (repriza a doua): Panaite- Odoroaba, Bozga, Costache, L. Radu- Alexandru, Minciuna, Goodwin, Lazar-Cotan- Mutiu
Au mai jucat: Petre, Baroian, Bara.
Marinescu nu a jucat
Chiar intr-o perioada in care zvonistica relativa la plecarea lui de la Petrolul a atins cote maxime, Marinescu nu a evoluat in meciul cu Unirea Slobozia. “Simt ca ma jeneaza putin coapsa dreapta si am preferat sa nu risc”, ne-a spus Laurentiu Marinescu dupa meci. Apoi a zambit insinuant si a plecat de la stadion, cu masina personala, impreuna cu George Ghita.
Chiar daca nu a evoluat, Marinescu a alergat usor, pe marginea terenului, insotit de Razvan Tarlea. Intre doua ture, el a gasit timp sa discute cu Gabi Paraschiv, fostul jucator al Petrolului, actualul capitan de echipa al… Otelului Galati.
Pregatiti pentru Kaprun
Dupa meci, antrenorul Petrolului, Sebi Tudor, era multumit de modul in care s-a prezentat echipa la acest ultim meci de verificare inainte de plecarea in Austria. El a mentionat ca va renunta, pentru cantonamentul de la Kaprun, la un senior si, probabil, la doi juniori. Ploiestenii vor ajunge, in localitatea austriaca, maine seara.”Vom zbura pana la Munchen si de acolo ne va lua autocarul pentru a ne duce la Kaprun. Vom fi cazati la acelasi hotel, “Toni”, ca si anul trecut, pentru ca am avut conditii foarte bune acolo”, ne-a declarat Sebi Tudor.
Printre adversarii pe care Petrolul ii va intalni in Austria se regasesc nume cunoscute ale fotbalului continental, Energie Cottbus (Germania) si Antalyaspor (Turcia).
Edi MOLDOVAN