Petre Apostol

În această dimineață, de la ora 10:00, sala „Conpet” din Ploiești va găzdui marele derbi din Campionatul Național de Popice la feminin, dintre Conpet Petrolul Ploiești (antrenoare Luminița Dogaru și Daniela Lăcătușu) și Electromureș Romgaz Târgu Mureș, echipele care și-au împărțit titlul național în ultimii zece ani.
Practic, din păcate, cele două echipe au rămas singurele formații din campionat care se mențin la nivel înalt, cealaltă grupare din competiție, Rapid București, aflându-se în reconstrucție, neputând face față, în acest moment, finalistelor din sezonul trecut.
Disputa dintre Conpet Petrolul și Electromureș va încheia prima parte a campionatului, înaintea meciului de astăzi ambele echipe având câte o victorie, după succesul fiecăreia cu Rapid. Gruparea mureșeană, însă, ocupă prima poziție, grație unei victorii mai clare, scor 7-1 (3251-3015 la popice doborâte), față de cea a ploieștencelor, scor 6-2 (3177-2998 la popice doborâte).
Întotdeauna, partidele dintre Conpet Petrolul și Electromureș au fost foarte echilibrate, cu un nivel de joc ridicat, având în vedere că echipele au în componență unele dintre cele mai valoroase sportive nu doar din țară, ci și din lume.
De menționat că sportivele ploieștene au demonstrat că se află în formă, cucerind cinci medalii la Campionatele Naționale de individual clasic, sprint și tandem, Daniela Lăcătușu câștigând două titluri, la clasic și la sprint.