Component al Generaţiei de Aur a Petrolului, care acum jumătate de secol aducea ultimul titlu de campioană a României, la Ploieşti, actual membru fondator al noului proiect „Petrolul 52”, apărut „ca o necesitate, pentru a duce acest nume de legendă mai departe”, Mircea Dridea lansează o provocare aleşilor locali cu privire la soarta acestui simbol al Ploieştiului.
„Îi rog să spună ce vor cu acest nume, ce au de gând, pentru că sesizăm, de luni bune, că de fapt se caută pretext, de fiecare dată, pentru a nu se face nimic, pentru a se pasa o responsabilitate care este simplă, dacă nu ai alte interese. În acest moment, în sezonul 2016-2017, în fotbalul ploieştean există o echipă Petrolul, susţinută de fostele glorii, de jucători care au scris istoria acestui club în perioade diferite de timp. Şi mai important, o echipă curată, fără implicare politică, fără bani luaţi de la buget, susţinută de suporteri, iar faptul că la meciurile din deplasare merg constant peste 500 de fani, mai mulţi ca la Liga I uneori, spune multe. Şi, totuşi, Primăria Ploieşti, aleşii noştri, ai celor care am muncit pentru acest nume zeci de ani, nu are o soluţie privind susţinerea fotbalului într-un mod simplu şi transparent, prin acordarea mărcilor şi a palmaresului, pe care le deţine, după ce le-a preluat de la societatea falimentară a lui Dan Capră. Nu înţeleg de ce se bate monedă pe licitarea mărcii Petrolul. Această marcă nu a aparţinut Primăriei, autoritatea locală a preluat-o ca o garanţie că nimic rău nu se va întâmpla cu această marcă. Or, acum, se dă impresia că se va scoate istoria la tarabă, şi cine va da mai mult va avea voie să poarte scutul pe piept. Să fim serioşi, domnilor consilieri, majoritatea habar nu aveţi că una dintre acele steme pe care le vreţi licitate este desenată chiar de Mircea Dridea, cu compasul, în biroul de la stadion, undeva după anul 1980! Istoria nu se licitează, acea zi când se va ajunge la licitaţie va fi cea mai tristă pentru mine şi colegii mei. Va fi o umilinţă pe care nu trebuie să o trăim. Consider că Primăria trebuie să reprezinte exact garanţia că nu se va pierde această istorie, deci marca ar trebui acordată spre folosinţă proiectului cu care se identifică suporterii, care este curat, onest. Şi cu condiţia ca, oricând, dumneavoastră, aleşii locali, să puteţi avea garanţia că aceste însemne nu se vor pierde, pentru că asta vrem şi noi, să nu dispară Petrolul! Pentru asta am plecat la acest drum şi eu, la 80 de ani, nu merg să-mi văd fata, în America, pentru că plec de dimineaţă la stadion şi vin seara, obosit, înapoi, fără a câştiga vreun ban, pentru ca acest nume să nu dispară. Iar Primăria se vede producând bani din acest nume… Păcat că nu se vrea nimic legat de sport, de fotbal, concret. Aştept să mi se spună care este strategia legată de aceste mărci, din partea celor care erau plini de proiecte şi bune intenţii, în campanie şi care acum pasează responsabilitatea dintr-o tabără în alta” – spune Dridea, cel care doreşte ca, imediat după alegerile parlamentare, să meargă în Consiliul Local într-o nouă audienţă.
„De ce după alegeri? Pentru că nu vreau să se spună că avem interese, că atacăm o tabără sau susţinem altă tabără. Eu anunţ public că în ziua în care se va licita numele Petrolul intenţionez să fac greva foamei în faţă la Casa Albă. Şi nu voi fi singur, cred că vor fi sute, mii de ploieşteni, suporteri, foşti fotbalişti, alături de mine!” – susţine Dridea.