Tricolorul LMV Ploieşti – CS Universitatea Cluj, astăzi, ora 18:00

Petre Apostol

În această seară, echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti se va confrunta cu CS Universitatea Cluj, în cadrul etapei a X-a din Faza I a Diviziei A1, reprezentând ultimul meci din Sala „Olimpia” din turul primei părţi a campionatului. Ar putea fi, totodată, ultima partidă din 2016 de pe teren propriu din campionat, deoarece meciul cu VCM LPS Piatra Neamţ, programat pe 17 decembrie, în cadrul etapei a II-a din returul Fazei I, ar putea fi amânat pentru ianuarie 2017, având în vedere că echipa ploieşteană va evolua în Challenge Cup în acea perioadă.
În meciul din această seară, echipa antrenată de Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu porneşte ca principală favorită, formaţia ploieşteană ocupând locul al patrulea în clasament, cu 20 de puncte, la doar două puncte de prima poziţie, în vreme ce gruparea ardeleană se află pe a XI-a poziţie, penultima, obţinând şapte puncte în nouă partide.
În plus, Tricolorul LMV nu a pierdut decât o singură dată în Sala „Olimpia”, în acest sezon, cu CS Arcada Galaţi, medaliata cu bronz din campionatul trecut şi una dintre pretendente la titlul naţional în actuala ediţie a Diviziei A1. Iar ploieştenii au mai suferit doar o singură înfrângere, pe terenul liderului – Steaua Bucureşti.
În schimb, „U” Cluj, echipă antrenată de Romeo Lotei, a obţinut doar două victorii, cu formaţii din ultima jumătate a clasamentului, învingând, pe teren propriu, pe VCM LPS Piatra Neamţ, scor 3:0, respectiv pe CS Unirea Dej, în deplasare, scor 3:0. Totodată, a mai bifat un punct în urma înfrângerii în tiebreak, pe teren propriu, cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, formaţie de top în sezonul trecut, dar care nu-şi regăseşte ritmul în acest campionat.
În runda trecută, Tricolorul LMV Ploieşti a învins, în deplasare, pe CS Unirea Dej, scor 3:1 (25:23, 22:25, 25:17, 25:16), în timp ce CS „U” Cluj a pierdut, pe teren propriu, cu Steaua Bucureşti, scor 0:3 (23:25, 23:25, 18:25).

Foste colege în eşalonul secund

Cele două echipe au promovat în acelaşi an în Divizia A1, în urmă cu două sezoane, însă drumurile lor au fost diferite încă din eşalonul secund. Tricolorul LMV Ploieşti a promovat la finalul sezonului 2015, câştigând toate partidele disputate în minimum de seturi, CS „U” Cluj fiind a doua echipă promovată.
Apoi, în sezonul trecut, echipa ploieşteană a fost tot timpul în prima parte a clasamentului în Divizia A1, încheind campionatul pe locul al cincilea, în vreme ce formaţia ardeleană s-a luptat să nu retrogradeze, reuşind, în cele din urmă, să se menţină în primul eşalon, ocupând locul al nouălea.
În meciurile directe, Tricolorul LMV s-a impus de fiecare dată, în sezonul trecut câştigând cu 3:0 (25:13, 25:21, 25:22), la Ploieşti, şi cu 3:1 (25:22, 25:16, 23:25, 25:19), la Cluj. Iar în eşalonul secund, ploieştenii au câştigat cu 3:0 (26:24, 25:18, 25:17) în ultimul meci al turneului de promovare, disputat la Ploieşti.

Ghinoanele se ţin lanţ

Deşi se menţine în calcule chiar pentru titlul naţional, Tricolorul LMV Ploieşti traversează o perioadă foarte complicată, din cauza accidentărilor. Încă din primul meci al campionatului, Aleksandar Milivojevic a suferit o ruptură musculară, revenind de-abia de curând în efectivul echipei, însă având încă un randament sub cel de dinaintea accidentării.
A urmat, apoi, în urmă cu două săptămâni, accidentarea gravă a lui Hiroshi Centelles, unul dintre principalii responsabili cu punctele pentru ploieşteni, care va reveni la antrenamente de-abia la începutul anului viitor. În plus, brazilianul Windson Ferreira a fost nevoit să revină în ţara sa natală, din cauza unor probleme de ordin personal.
Mai mult decât atât, în manşa retur a Cupei României, cu SCM U Craiova, adjudecată de Tricolorul LMV şi disputată în urmă cu o săptămână, la Ploieşti, centrul Kostiantyn Riabukha a suferit o entorsă, însă, din fericire, nu este la fel de gravă precum cea a lui Centelles, revenind, deja, pe teren, la meciul anterior de la Dej. Însă, în jocul din Ardeal, ploieştenii l-au pierdut pe celălalt centru ucrainean, Kostiantyn Zhylinskyi, accidentat la umărul drept, şi va lipsi la meciul din această seară, echipa sperând, totuşi, să-l poată recupera până la jocul de sâmbătă, din deplasare, cu CSM Bucureşti.

S-au stabilit datele pentru 16-imile din Challange Cup

Confederaţia Europeană de Volei a confirmat datele de disputare a celor două manşe din 16-imile de finală ale Challenge Cup, în care Tricolorul LMV Ploieşti se va întâlni cu Fonte do Bastardo Azores, campioana Portugaliei trecând de Forde VBK în faza preliminară.
Astfel, manşa tur este programată în Azore, la Complexul Sportiv „Vitorio Nemesio” din Praia da Vitoria, pe 14 decembrie, începând cu ora 20.30 (23.30 în România), iar returul va avea loc la Sala „Olimpia”, în Ploieşti, pe 21 decembrie, de la ora 18:00.
Au fost stabiliţi şi arbitrii care vor oficia la cele două meciuri, la partida din Portugalia fiind desemnaţi Dominik Biegajlo, din Anglia, şi Vladimir Cvetkovic, din Serbia, iar la cea din România – Bülent Bozkurt, din Turcia, şi Audrius Gargasas, din Lituania.