N.D.

Consilierii locali au ajuns la concluzia că adoptarea hotărârii privitoare la nivelul taxelor și al impozitelor locale pentru anul viitor trebuie amânată, pentru ca să nu existe interpretări de natură electorală. În cadrul ședinței de ieri, pe ordinea de zi a fost și proiectul referitor la scăderea cu trei procente a taxelor și a impozitelor locale la clădiri și terenuri, la propunerea primarului Adrian Dobre. Pe de altă parte, însă, consilierii locali de la alte partide s-au întrecut, în cadrul întrunirii aleșilor ploieștenilor, în alte propuneri. De exemplu, ALDE a vrut scăderea cu cinci procente a acelorași taxe și impozite locale și, în cele din urmă, s-a picat de acord ca să fie amânată discutarea acestui proiect.
Propunerea de prorogare a proiectului respectiv a arătat că, atât în rândul PNL, cât și în rândul PSD, consilierii au avut voturile împărțite, fiind înregistrate, în total, 17 voturi „pentru“, șase abțineri și două voturi „împotrivă“.
Proiectul privitor la taxele și impozitele pentru anul viitor poate fi aprobat până la finalul acestui an, putând fi făcute și alte modificări până la intrarea în discuția unei viitoare ședințe a aleșilor locali.