• Patru posturi de medic generalist în unitățile de învățământ nu au căutare

V. Stoica

Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, instituție locală de care aparțin cabinetele medicale școlare și cabinetele stomatologice care își desfășoară activitatea în incinta școlilor din municipiul Ploiești, intenționează să înnoiască instrumentarul folosit pentru elevii unităților școlare.
Printre consumabilele pe care ASSC vrea să le cumpere se află materiale sanitare, instrumentar medical, materiale sanitare, medicamente și alte produse similare, în condiții specifice.
Astfel, termenul de valabilitate al medicamentelor trebuie să fie de minimum doi ani, iar cel al materialelor sanitare de minimum un an, toate produsele trebuie să fie avizate de Ministerul Sănătății, iar dezinfectantele trebuie să fie însoțite de avizul aceluiași minister pentru biocide.
Valoarea estimată a loturilor de produse care vor fi cumpărate a fost estimată la 111.436 de lei. Tot pentru cabinetele medicale școlare și cabinetele stomatologice școlare din instituțiile de învățământ ploieștene, Administrația Serviciilor Sociale Comunitare a organizat și concursuri pentru ocuparea a patru posturi de medici – doi medici generaliști specialiști și doi medici generaliști – în două rânduri. De fiecare dată, nu s-a prezentat nimeni la concurs. Potrivit reprezentanților ASSC, concursul va fi programat din nou, pentru ocuparea celor patru posturi de medic pentru cabinetele școlare ploieștene.
Potrivit legislației în vigoare, finanţarea asistenţei medicale şi de medicină dentară acordată prin unităţile de învăţământ se realizează de la bugetul de stat – pentru cheltuielile de personal aferente plăţii salariilor medicilor, medicilor dentişti şi asistenţilor medicali, iar cheltuielile pentru asigurarea baremului de dotare a cabinetelor și cheltuielile cu bunuri şi servicii se vor asigura de către unităţile de învățământ în cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea, respectiv de către autoritățile publice locale.