Marian Dima

În Prahova, pare să funcţioneze o “regulă nescrisă” privind fotbalul în cele mai importante localităţi ale judeţului: cu cât este mai important oraşul, cu atât este mai greu de făcut fotbal!
Ploieştiul – care la peste 200.000 de locuitori a rămas cu doar 3-4 echipe de seniori (Astra 2 în Liga a III-a, Petrolul în Liga a IV-a, Petrolul 95 şi Unirea Teleajen, în eşaloanele inferioare judeţene) este “concurat” de către Câmpina, cel de-al doilea municipiu al Prahovei, care “stă” în doar două echipe de seniori – Muntenii Câmpina şi Sportul Câmpina – ambele în Seria Câmpina a Ligii B judeţene!
Culmea, asta după ce, în ultimii ani, în zona Câmpina, apăruseră câteva “semne de viaţă” privind activitatea fotbalistică, Fortuna Poiana Câmpina ajungând în Liga a II-a, CSM Câmpina şi Unirea Câmpina în liga a III-a, dar, din păcate, toate aceste “proiecte” s-au… curăţat, unul după altul!

Singura echipă prahoveană de seniori pe sintetic!

8-c-2-dec

A.S. Muntenii 2016 Câmpina este o echipă care luat fiinţă în vara acestui an, din iniţiativa a doi iubitori ai fotbalului, Dan Căpăţînă şi Geremio Dinică, care sunt şi membri fondatori ai asociaţiei sportive.
Explicaţia celor doi este simplă: “acest demers a venit tocmai în acest context dificil al sportului câmpinean, în care tinerii nu au posibilitatea să practice fotbalul în mod organizat. Iar obiectivele noastre sunt legate de necesitatea creării unui cadru organizat şi a unei atmosfere în care pasionaţii de sport să poate desfăşura activităţile dorite în condiţii decente, iar susţinătorii să-şi poată petrece într-un mod plăcut timpul liber” – explică fondatorii clubului câmpinean, echipa de fotbal Muntenii fiind singura din judeţul nostru, la nivel de seniori, care îşi desfăşoară activitatea pe un teren cu suprafaţă de joc sintetică!
“Ne place să credem că promovăm spiritul de echipă, care determină toţi componenţii lotului să contribuie prin atitudine şi dăruire, atât pe teren, cât şi în afara lui la dezvoltarea ideii de unitate. Mai pe româneşte, suntem o echipă, dar, mai mult decât atât, tindem să devenim o familie. Încercăm să implementăm disciplina şi respectul faţă de coechipieri, staful tehnic, adversari, arbitri, oficiali, spectatori, astfel încât evenimentele sportive să devină o bucurie pentru toţi cei care participă şi se implică. Suntem convinşi că, dacă facem acest prim pas către respect reciproc, în scurt timp vom avea un răspuns pe măsura şi din partea tuturor adversarilor noştri, astfel încât competiţia sportivă să însemne, în primul rând, fair-play” – iată filosofia celor de la Muntenii Câmpina, una destul de greu de “implementat” într-un eşalon competiţional unde, sunt destui cei care nu înţeleg că la acest nivel se vine la stadion, în primul rând pentru a te simţi bine şi a te bucura de faptul că îţi poţi urma pasiunea pentru fotbal, nu ca să pleci de la meciuri scuipat, înjurat sau cu vânătăi!
Formaţia din Câmpina are de depăşit şi destule probleme financiare, pentru că, doar închirierea bazei sportive – terenul sintetic de la Grupul Şcolar Industrial de Petrol – Câmpina, îi costă 600 de ron pe meci! Dacă mai adăugăm şi baremurile de arbitraj şi celelate cheltuieli, se trece de 1000 de ron pe eveniment, bani suportaţi, integral “din buzunarele proprii”.
“Mergem pe acest drum indiferent de greutăţile întâmpinate şi ne bucurăm că, deja avem alături de noi câţiva iubitori ai fotbalului, care au apreciat iniţiativa şi care ne susţin prin prezenţă la meciuri, numărul lor fiind în continuă creştere, astfel încât avem satisfacţia faptului ca activitatea noastra sportivă aduce bucurie în rândul iubitorilor fotbalului câmpinean” – spune Dinică, care a strâns alături, ca antrenori sau jucători şi foste glorii câmpinene, antrenorul Gabi Tismănaru (fost la Poiana Câmpina) sau Ion Burchi (jucător cu sute de meciuri în divizia B, dar şi antrenor, ultima dată la CS Băneşti, acesta fiind unul dintre cei mai buni jucători ai echipei Muntenii) fiind astfel de exemple.

Lotul echipei Muntenii Câmpina

Ionuţ Constantin, Valentin Bărbulescu, Emil Horja, Andrei Constantin, Marian Stanciu, Ionuţ Necula, Alexandru Bobeică, Ion Burchi, Dănuţ Căpăţână, Bogdan Nedelcu, Răzvan Ganea, Ionuţ Pop, Dragoş Dumitru, Claudiu Viuleţ, Florin Dobre, Eugen Grigore, Mihai Bratosin, Ionuţ Ştefan. Antrenor: Gabriel Tismănaru.