Marcel Marin

Petrosport Ploieşti a ieşit din Cupa României pentru juniori, rezervată jucătorilor sub 17 ani, pe stadionul „Conpet”, din Strejnic, elevii lui Iulian Cojocaru pierzând cu 2-0 întâlnirea cu LPS Iolanda Balaş Buzău.
Pe un teren destul de bun, buzoienii au marcat câte o dată în fiecare repriză, mai întâi, de la punctul cu var – prin Andrei Comşa (min. 6, după o greşeală a portarului Roman, care a scăpat mingea, apoi a faultat un adversar), apoi, în chiar ultimele secvenţe ale partidei, prin Luca Constantinescu (min. 80, lovitură de cap imparabilă, mingea lovind transversala înainte de a intra în plasă după un corner). De altfel, portarul Roman a şi „plătit” greşeala de la primul gol, fiind înlocuit în min. 18, cu E. Şerban, în timp ce fiul sponsorului echipei (omul de afaceri Florin Goruneanu) – mijlocaşul Matei Goruneanu – a bifat doar o repriză, fiind înlocuit cu fiul fostului internaţional Pompiliu Stoica – Ianis, la pauză.
Succesul oaspeţilor (antrenaţi de Cătălin Cighir, cel care a fost în discuţii să se regăsească în structura tehnică a clubului prahovean Petrosport) nu poate fi pus la îndoială, buzoienii fiind cei care au dominat partida şi au avut ocaziile mai multe şi mai clare, plus încă o bară.
Meciul a fost unul destul de alert, cu oaspeţii mai bine „contectaţi” la obiectivul obţinerii calificării, aceştia dominând parcă fizic întâlnirea, în timp ce încercările ofensive ale gazdelor (Petrosport a avut posesia mai bună, fiind obligată să alerge după egalare, încă din startul partidei) nu s-au concretizat, în apropierea careului, majoritatea fazelor de atac ale ploieştenilor fiind „pradă uşoară” pentru apărătorii adverşi.

Petrosport Ploieşti – LPS Iolanda Balaş Sotter Buzău 0-2 (0-1)

Stadion: „Conpet” – Strejnic. Spectatori: circa 100. Au marcat: Andrei Comşa (6 penalti), Luca Constantinescu (80).
Petrosport: Roman (18 Şerban) – Amariei, Voicu, S. Costache, Ţicu – Drăgoi (41 F. Nicolae), Rândaşu (63 Sotir) – Vartolomei (41 Neacşu), Niţescu (cpt), Goruneanu (41 I. Stoica)- Damian. Antrenor: Iulian Cojocaru
LPS Buzău: F. Creţu – C. Oprea, Mănăilescu, Moisoiu (cpt), F. Petre – Matache, L. Constantinescu, R. Tănase, Carabet – M. Constantinescu, Comşa (66 Bisoceanu). Antrenor: Cătălin Cighir.
Cartonaşe galbene: Vartolomei (22) / C. Oprea (22), F. Petre (80+1)
Au arbitrat: Dragoş Piriu (Curtea Argeş) – Marian Ionescu (Suseni), Cristian Cosmescu (Suseni).