•  La femei, lipsa somnului este puternic asociată cu un nivel ridicat de stres psihologic și sentimente de ostilitate, depresie şi furie, spune Jim Horne, profesor la Universitatea Loughborough din Anglia.
    ”Aceste sentimente nu au fost asociate în același grad cu lipsa somnului la bărbați,” potrivit twentytwowords.com, preluat de Smart Woman.
    Cele opt ore de somn pe noapte nu sunt valabile pentru toată lumea, sunt oameni pentru care șapte ore de somn sunt suficiente ca să funcționeze normal. Cu toate acestea, profesorul Horne a constatat că creierul femeilor este „diferit față de cel al bărbaților și mult mai complex, aşa că nevoia lor de somn va fi mai mare.”
  •  Femeile fac multi-tasking mai des, adică au diferite activităţi în acelaşi timp mai mult decât bărbații și îşi folosesc creierul altfel. Acest lucru înseamnă că au nevoie de mai mult timp pentru a se recupera.
    Profesorul Horne spune că bărbaţii care au locuri de muncă unde sunt implicaţi în luarea deciziilor pot avea nevoie de mai mult somn, peste media raportată la sexul masculin, dar nu la fel de mult ca media la femei.
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentOful cititorului
Articolul următorCURIER ECONOMIC