fete-a-81fete-b-81

Bogdan Chitic

Echipa feminină de baschet CSS-CSM Ploiești a înregistrat a cincea înfrângere consecutivă din debutul noului sezon de Liga I. Fetele pregătite de Loredana Munteanu, în proporție de peste 90% provenite de la formația „sub 16 ani” a clubului, au cedat, în Capitală, scor 45-77, în fața celor de la CS Agronomia București, într-un joc contând pentru prima etapă a returului, în faza preliminară a Ligii I.
Pe ultima poziție în grupa a 3-a de calificare, CSS-CSM Ploiești (0-5) va mai disputa un singur meci, în acest an, pe teren propriu, duminică, 18 noiembrie, în Sala Sporturilor Olimpia, împotriva echipei secunde a prim-divizionarei CSU Olimpia Brașov. Ultimele două partide ale fazei preliminare vor avea loc anul viitor, pe 15 ianuarie, la Alexandria, și, respectiv, pe 5 februarie, în „Olimpia”, cu CSM 2 Târgoviște.
În schimb, în Campionatul Național aferent categoriei lor de vârstă – „U16”, fetele Loredanei Munteanu vor disputa, la finalul săptămânii în curs, partida din deplasare cu Agronomia București. Cu un record de (6-1), ploieștencele sunt aproape sigure de prezența în faza semifinală, care va debuta în luna ianuarie a anului viitor. În sezonul trecut, CSS-CSM Ploiești a încheiat Campionatul Național „U16” pe locul 7, la capătul turneului final desfășurat la Brașov.

Gala minibaschetului ploieștean, la înălțime!

Moș Nicolae nu i-a uitat nici anul acesta pe cei mai mici practicanți de baschet din oraș. Marți seară, Sala Sporturilor Olimpia a fost gazda perfectă pentru gala minibaschetului ploieștean, un eveniment organizat cu sprijinul Asociației Județene de Baschet Prahova, sub egida căreia se desfășoară, din toamna acestui an, Campionatul Municipal de mini și baby-baschet. Astfel, în prezența antrenorilor de la toate cluburile din Ploiești cu aplecare către segmentul juvenil – CSS Ploiești, ABC T-Pack, Ploiești Basketball, BC Solaris, Sevlar şi BC Shooters, a părinților, a prietenilor și a colegilor de școală, toți copiii au fost recompensați pentru activitatea din acest an, au susținut demonstrații de baschet și, nu în ultimul rând, au strâns jucăriile aruncate pe parchet de către spectatori. Jucării care, păstrând tradiția ultimilor ani, vor fi donate unor case de copii din județul Prahova.