Marcel Marin

Ieri, clubul Petrolul 52 Ploieşti a susţinut o conferinţă de presă, la care au fost prezenţi Mircea Dridea – preşedintele de onoare al clubului, Cristi Vlad – preşedintele executiv, şi Octavian Grigore – antrenorul principal.
Despre evoluţia din prima parte a campionatului în Liga A Prahova, preşedintele executiv al noului club Petrolul, Cristi Vlad, a declarat: „Lucrurile au mers pozitiv. Chiar dacă a fost o perioadă dificilă, cu o echipă alcătuită în câteva zile, s-au realizat lucruri frumoase. Am avut suporterii alături de noi, am realizat ceea ce ne-am propus: să ducem tradiţia mai departe. Suntem mulţumiţi, din acest punct de vedere. Nu avem sprijin din partea autorităţilor locale, precum alte echipe, de aceea trebuie să alergăm după sponsori. Dorim să mulţumim suporterilor şi partenerilor care au fost lângă noi şi aşteptăm şi pe alţii să ni se alăture. Urmărim să fim o echipă transparentă, suntem aici să slujim un singur spirit, cel al FC Petrolul”.
Fosta mare glorie a fotbalului ploieştean, Mircea Dridea, a spus: „Trebuie realizată o societate pe acţiuni în vara anului viitor. Dacă s-ar fi ocupat cineva de CSM, poate eram şi noi băgaţi în seamă. L-am invitat şi pe Vivi Răchită să vină alături de noi, dar nu a dorit. Există multă răutate în oraş”. De asemenea, despre scăderea numărului de spectatori la ultimele meciuri, acesta a afirmat: „Avem 800 de abonamente. Unii poate doar au vrut să ne ajute şi să-l aibă amintire”.
Totodată, antrenorul principal al echipei, Octavian Grigore, a declarat: „Am vrut să construim o echipă şi să nu pierdem palmaresul. Noi suntem aleşii suporterilor. Ne situăm pe un loc meritoriu, cu un lot de jucători format într-o săptămână, pe baza recomandărilor şi a juniorilor. Lotul este în continuare deschis. Am întâlnit echipe bune în Liga A, susţinute de primării, cu loturi omogene. Au fost jocuri frumoase”.
În plus, despre situaţia licitării mărcilor Petrolul, tehnicianul a afirmat: „Noi suntem cei mai îndreptăţiţi să primim marca Petrolul. Iar celor care au proiecte paralele cu acest simbol le propun să realizăm un proiect comun”.
S-a mai adus în discuţie şi situaţia mijlocaşului Alexandru Puchea, prezent pentru primele trei etape, dar revenit, apoi, la clubul de Liga a III-a – Petrolistul Boldeşti. Acesta este dorit de Petrolul 52 în continuare, sperându-se să se ajungă la o înţelegere cu echipa de eşalon superior.