Reprezentanții ANAF ar trebui să ofere și consiliere, nu doar să dea amenzi !

Inspectorii ANAF vor fi obligați să asigure firmelor atât posibilitatea de a-și exprima opinia privind neregulile găsite, cât și să le ofere și consiliere în rezolvarea problemelor, se
stipulează într-un proiect de lege.
“Colectarea taxelor și a impozitelor la bugetul general consolidat, de către organele fiscale, trebuie să se facă urmând principiul preventiv, nu punitiv. Toate autoritățile statului trebuie să aibă un rol de consiliere și de ajutor, nu să pună piedici pentru fiecare antreprenor”, se arată în proiectul amintit.

Salariații din sectorul bunurilor de larg consum, cei mai profitabili

Angajaţii din sectorul bunurilor de larg consum sunt cei mai profitabili din România, ca urmare a creşterii susţinute a consumului, arată un studiu “PwC Saratoga 2016”, citat de economica.net. “În România, rentabilitatea medie a capitalului uman – exprimată prin numărul de unităţi monetare generate de un angajat pentru fiecare unitate monetară investită de companie în remunerația sa – a crescut cu 12,5% faţă de anul precedent. Această evoluție se datorează în principal creşterii profitabilităţii ca urmare a reducerii costurilor totale la nivel de companie”, se mai precizează în studiul amintit.

Instituțiile bancare românești – printre cele mai rentabile din Europa

Băncile din România se regăsesc în topul celor mai profitabile instituţii de credit europene, acestea situându-se, din acest punct de vedere, pe locul trei după băncile din Bulgaria şi Ungaria. Astfel, la sfârşitul primului semestru din acest an, băncile din România aveau un indicator de rentabilitate de 16,4% , aproape de trei ori mai mare faţă de media europeană. În Bulgaria și Ungaria – țările care ne depășesc – indicatorul de rentabilitate era de aproximativ 19%.