Volei Club Caransebeş – Tricolorul LMV Ploieşti, astăzi, ora 18:00

Petre Apostol

Returul Fazei I din Divizia A1 la volei masculin va începe de astăzi, programul primei runde fiind modificat, în special în urma meciurilor din cupele europene. Acesta este motivul şi pentru care echipa Tricolorul LMV Ploieşti a devansat partida programată la Caransebeş, cu formaţia locală Volei Club Banatul, meci care se va disputa în această seară.
Echipa antrenată de Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu are de efectuat o deplasare lungă pentru debutul în CEV Challenge Cup, având de jucat, în turul 16-imilor de finală, miercuri, 14 decembrie, tocmai în insulele Azore, cu AJ Fonte do Bastardo, campioana Portugaliei, plecarea fiind programată luni. Astfel, s-a luat decizia de a devansa cu o zi meciul din campionat, cu Volei Club Caransebeş.
Tricolorul LMV Ploieşti a avut un tur de campionat foarte bun, ocupând o bună parte din timp şi prima poziţie a clasamentului, încheind, însă, pe locul al patrulea, cu 24 de puncte (la patru puncte de primul loc), dar având, în mare măsură, asigurată calificarea între primele şase echipe în Faza a II-a a Diviziei A1.
Meciul de la Caransebeş va reprezenta ultimul din 2016 la nivel naţional pentru elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu, o motivaţie în plus pentru a încheia anul într-o notă pozitivă în campionat. Iar ploieştenii au un ascendent moral faţă de adversarii din această seară, având în vedere victoria din tur, de pe teren propriu, cu scorul de 3:1 (27:25, 21:25, 25:16, 34:32).
Echipa ploieşteană a suferit două înfrângeri pe teren străin, până acum, ambele cu formaţiile bucureştene ale campionatului, Steaua Bucureşti (scor 0:3) şi CSM Bucureşti (scor 2:3), în vreme ce în Sala „Olimpia” a cedat doar cu CS Arcada Galaţi (scor 1:3), învingând atât campioana SCM U Craiova, cât şi vicecampioana Volei Municipal Zalău.
De partea cealaltă, echipa din Caransebeş, antrenată de Răzvan Parpală, nu a avut parcursul pe care şi l-ar fi dorit în turul campionatului, situându-se pe locul a optulea, înregistrând doar 11 puncte în cele 11 etape disputate. Echipa bănăţeană a obţinut doar patru victorii până acum, însă trei dintre acestea s-au înregistrat pe teren propriu, învingând pe Universitatea Cluj (scor 3:0), Ştiinţa Explorări Baia Mare (scor 3:2) şi VCM LPS Piatra Neamţ (scor 3:0).
De remarcat, totuşi, că Volei Club Caransebeş a pierdut acasă cu CS Arcada Galaţi, scor 2:3, obţinând un punct, şi cu Steaua Bucureşti, scor 1:3.
În disputele directe dintre Tricolorul LMV şi Volei Club Caransebeş, ploieştenii au pierdut o singură dată, în Banat, în faza preliminară a campionatului din sezonul trecut, scor 0:3 (22:25, 18:25, 21:25), pe teren propriu impunându-se, însă, cu scorul de 3:1 (25:20, 25:16, 22:25, 29:27). De asemenea, cele două formaţii s-au mai întâlnit şi în eşalonul secund, la turneul de promovare, disputat la Caransebeş, în 2014, la care gazdele şi Steaua au avansat în prima divizie. Ploieştenii au învins atunci pe Volei Club Caransebeş, scor 3:1 (20:25 25:23 25:20 25:20), dar au ratat promovarea, la diferenţă de un singur punct faţă de gazdele turneului, în clasament.
Meciul de astăzi dintre Volei Club Caransebeş şi Tricolorul LMV Ploieşti urmează să fie arbitrat de Paul Szabo-Alexi (Oradea) şi Cristian Dumitrescu (Craiova), ca observator fiind delegat Vasile Duşa (Zalău).
În cadrul etapei mai sunt programate următoarele meciuri:
Universitatea Cluj – CS Unirea Dej, astăzi, ora 13:30
VCM LPS Piatra Neamţ – Steaua Bucureşti, mâine, ora 16:00
Ştiinţa Bacău – Volei Municipal Zalău, mâine, ora 17:00
SCM U Craiova – Explorări Baia Mare, duminică, ora 15:00
CSM Bucureşti – CS Arcada Galaţi, luni, ora 18:00