Petre Apostol

Anul viitor, în primăvară, sunt aşteptate alegeri pentru funcţia de preşedinte la Federaţia Română de Ciclism. Au trecut, deja, aproape patru ani de când Eduard Novak a fost ales la conducerea forului naţional de ciclism şi de când marile probleme ale acestei discipline sportive au început.
După mai bine de doi ani în care nu se ştia cine reprezintă cu adevărat federaţia, existând contestatari ai celui ales în 2013 la diferenţă de un singur vot, forul naţional de ciclism nu se bucură nici acum de recunoaşterea Ministerului Tineretului şi Sportului. Iar această situaţie a creat multe probleme cluburilor care într-adevăr vor să slujească în continuare ciclismul românesc, printre ele regăsindu-se şi cele două secţii ploieştene, de la CS Petrolul şi CS Conpet.
În tot acest timp, s-au pierdut numeroşi sportivi cu potenţial, iar imaginea ciclismului în România a primit o mare lovitură. Chiar dacă se organizează trei concursuri trecute în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale şi mai există iniţiatori ai unor competiţii private, absenţa recunoaşterii din partea autorităţii publice în domeniu face ca istoria acestei discipline olimpice să aibă de suferit.
Tocmai de aceea, există mulţi sportivi şi antrenori, deopotrivă, care îşi pun mari speranţe în ceea ce urmează să se întâmple anul viitor, când se speră la o normalizare a situaţiei, iar această disciplină sportivă să aibă parte, din nou, de recunoaşterea pe care o merită.