Petre Apostol

Reprezentanții Federației Române de Popice au anunțat clasamentul celor mai valoroși sportivi ai anului 2016, iar între primele zece locuri, patru au revenit componentelor echipei Conpet Petrolul Ploiești. Formația ploieșteană a avut, totodată, cele mai multe reprezentante în Top 10 ale vreunei echipe, masculin sau feminin.
Mai mult decât atât, trei dintre cele patru sportive ploieștene s-au situat între primele patru poziții ale ierarhiei. Locul întâi, însă, a revenit tot unui sportiv originar din Ploiești, care evoluează în Germania, la SKC Victoria 1947 Bamberg, Nicolae Lupu, care a adunat 2900 de puncte conform sistemului de punctaj realizat de forul național de specialitate.
A doua în ierarhie și prima dintre sportivele de la Conpet Petrolul Ploiești a fost Luminița Dogaru, cu 2350 de puncte, care, alături de Nicolae Lupu, a realizat cea mai importantă performanță a anului pentru România la popice, câștigând titlul mondial la tandem mixt în luna mai, la Novigrad, în Croația.

9-conpet2
Următoarele de pe lista laureaților din 2016 au fost colegele Luminiței Dogaru, atât la echipa ploieșteană, cât și la lotul național, Daniela Lăcătușu completând podiumul, cu 1750 de puncte, iar Cristina Samson ocupând locul al patrulea, cu 1450 de puncte.
De remarcat și prezența printre primele zece locuri ale anului ale tinerei de numai 18 ani Loredana Vișan, care a ocupat locul al șaselea, cu 1050 de puncte. Sportiva ploieșteană a câștigat în acest an a doua sa medalie mondială, cucerind medaliile de bronz la proba de tandem mixt de la Cupa Mondială de juniori, alături de Ştefan Lincu, de la CFR Olimpia ACB Iaşi, competiție desfășurată tot la Novigrad, în Croația.
În Top 10 a mai pătruns o singură altă sportivă în afară de reprezentantele de la Conpet Petrolul, Anna Gyeresi, de la Electromureș Romgaz Târgu Mureș, care s-a situat chiar pe locul 10, cu 850 de puncte.
Ierarhia a fost completată de Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iași) – locul 5, 1250 de puncte, Paul Rohotin (CFR Cluj CSM Câmpia Turzii) – locul 7, 1050 p, Bogdan Dudaș (CFR Cluj CSM Câmpia Turzii) – locul 8, 1050 p, Radu Balaban (CS Inter Petrila) – locul 9, 950 p.