Petre Apostol

Localul fostului campion mondial la box Leonard Doroftei, din Ploiești, a fost, din nou, gazda unui concurs de șah pentru copii și juniori, anume Memorialul „Corneliu Butnariu”, întrecere organizată de Asociația Județeană pentru Șah, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și CSU Ploiești.
Au fost prezenți la start 102 sportivi din toată țara, cu vârsta până la 16 ani, jucându-se șapte runde, șah rapid. Câștigătorul turneului a fost reprezentantul CSM Ploiești, Sergiu Herea, candidat de maestru, elevul antrenorului emerit Gheorghe Văsii obținând 6,5 puncte. Herea i-a devansat, pe podium, la general, pe Andrei Bulău, de la CSU Ploiești, și Cătălin Sandu, de la CSM Ploiești, ambii cu câte 6 puncte fiecare.
În ierarhia feminină, s-a impus Cătălina Popa, de la CSO Tricolorul Breaza, care a încheiat cu 5 puncte, ocupând în clasamentul general poziția a noua. Aceasta a fost urmată de Anisia Spiridon (CS Petrom Flacăra Moreni) și Anamaria Rață (CSM Focșani 2007), ambele tot cu câte 5 puncte fiecare.
Directorul turneului a fost Constantin Țurlea, președintele Asociației Județene de Șah, arbitru principal fiind arbitrul internațional din București – Radu Chirilă, oficiind, totodată, și Dragoș Catereniuc și Dariana Didiliuc.
Festivitatea de premiere a concursului a fost oficializată de Laurențiu Nicolescu, director DJST Prahova, Constantin Țurlea și antrenorul emerit Gheorghe Văsii.