Petre Apostol

De curând, marele maestru internațional de șah și fost campion mondial, rusul Anatoly Karpov, a fost prezent în România, alături de campioana mondială Hou Yifan, din China. Cei doi au fost în țara noastră cu ocazia evenimentului organizat de Asociația Club Șah „Elisabeta Polihroniade” la București.
sah-karpov

Printre cluburile invitate de organizatori s-a numărat și unul din Prahova, anume CSU Ploiești, sub îndrumarea lui Constantin Țurlea, președintele Asociației Județene de Șah. Legendarul șahist rus Anatoly Karpov, ajuns la vârsta de 65 de ani, care a susținut și un simultan de șah în Capitală, și actuala campioană mondială la șah Hou Yifan au împărtășit din cunoștințele lor micuților șahiști prezenți la eveniment, oferind și autografe.
A fost organizat, de asemenea, și un turneu cu 74 de sportivi prezenți la start, câştigat de Cristian Șerban, de la CSU Ploiești, cu 6,5 puncte din 7 partide.
În plus, Alexia Marin de la clubul ploieștean a fost selectată pentru un meci online cu sportivi din Moscova.

Dariana Didiliuc, medaliată cu bronz la Naționale

dariana-didiliucUna dintre cele mai valoroase sportive de șah din România la dezlegări de studii și de probleme, prezentă și la Campionatul Mondial, Dariana Didiliuc, din Ploiești, și-a trecut în palmares o nouă performanță. Tânăra de 20 de ani, legitimată la CSM Craiova, a obținut medalia de bronz la Campionatul Național de Șah – dezlegări de studii și de probleme, desfășurat la Brașov, fiind devansată de Irina Bulmaga (CS Politehnica Iași) și Mihaela Sandu (CS Medicina Timișoara).