A crescut costul orar cu mâna de lucru

În trimestrul trei al anului curent, costul orar cu mâna de lucru a crescut cu 1,9% în UE, comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar în rândul statelor membre, cea mai mare creştere a fost înregistrată în România, respectiv 14,7%.
“Este al treilea trimestru consecutiv în care România înregistrează cea mai mare creştere anuală a costurilor cu mâna de lucru din UE, ritmul înregistrând chiar o accelerare, după un avans de 11,9% în primul trimestru şi o creştere de 13,3% în trimestrul al doilea”, se arată într-un recent studiu.

Ministrul Mediului susține că anul acesta a luat “decizii istorice”

Opt proceduri de infringement pe domeniul Mediu, prin care România era în pericol să plătească amenzi de un milion de euro pe zi, au fost rezolvate în decurs de un an, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer. “Pe durata mandatului meu s-au luat 300 de măsuri, adică o decizie la fiecare 26 de ore. Unele decizii au fost considerate istorice, precum declararea Parcului Natural Văcărești ca arie naturală protejată urbană. A fost un an în care am plasat opt proceduri de infringement pentru care am fi avut de plătit un milion de euro pe zi. De asemenea, am îndeplinit opt condiționalități pentru a putea accesa fonduri europene pentru anul 2016 — 2020”, a declarat Cristiana Pașca Palmer.