Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a discutat, marţi, cu conducerea Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) pentru a fi aplicate „măsuri preventive” în centrele de cazare IGI, în contextul atacului terorist de la Berlin, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
După atacul din capitala Germaniei, Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a cerut structurilor din cadrul instituţiei să intensifice schimbul de informaţii şi cooperarea cu instituţiile partenere din ţară şi din străinătate, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX. De asemenea, s-a discutat cu şefii IGI pentru măsuri sporite de securitate în centrele de cazare pentru străini, mai precizează sursa citată.
„Ca urmare a atentatului din Germania, ministrul Ioan-Dragoş Tudorache a cerut structurilor MAI să intensifice schimbul de informaţii şi cooperarea cu agenţiile de aplicare a legii din ţară şi din străinătate în scopul creşterii gradului de protecţie a cetăţenilor.De asemenea, a solicitat o atenţie sporită în ceea ce priveşte acţiunile de monitorizare şi gestionare proactivă a oricăror situaţii de risc pentru siguranţa publică. În acest context, ministrul afacerilor interne a discutat cu conducerea Inspectoratului General de Imigrări pentru aplicarea de măsuri preventive în centrele de cazare IGI”, se notează în comunicat.
Marţi, Dragoş Tudorache i-a transmis ministrului federal de Interne al Germaniei, Thomas de Maizière, o scrisoare de condoleanţe.