Halterofila Alina Popovici a fost suspendată de Federaţia Internaţională de Haltere în următorii patru ani, pentru testare pozitivă la stanozolol, sportivă de la CS Botoşani fiind depistata în afară competiţiei, informează News.ro.
Alina Alexandra Popovici (categoria 48 de kilograme) a fost depistata pozitiv în afară competiţiei, în această vară, după ce a câştigat titlul naţional. Potrivit unui anunţ al forului internaţional de profil, suspendarea a intrat în vigoare în 11 august, timp de patru ani, până în 11 august 2020. Alina Alexandra Popovici are 16 ani şi este legitimata la Clubul Sportiv Botoşani. Şase sportivi apar cu sancţiuni pentru infracţiuni comise în 2016 la Federaţia Internaţională de Haltere. Între aceştia nu se afla însă şi Gabriel Sîncraian, căruia TAS i-a anulat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio, pentru încălcarea regulilor antidoping.
Sportivul nu a fost încă înştiinţat despre suspendarea pe care ar urma să o primească şi a declarat pentru News.ro că îşi va încheia cariera. În 2013, Gabriel Sîncraian a fost depistat pozitiv cu stanozolol şi a fost suspendat doi ani, până în 23 septembrie 2015.